Stoiximan Super League

Επειγόντως έναν «Κώστα Μανωλά»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη ύπαρξης ενός παίκτη όπως ο Κώστας Μανωλάς στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι πως έγινε μεγάλη κουβέντα για την απόφαση του Σίλβα ν' αφήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Σιόβα και να χρησιμοποιήσει στο κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων”, τους Μποτία και Ντα Κόστα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι επίσης γεγονός ότι μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για το αν η συνύπαρξη Ισπανού και Μαροκινού στη βασική εντεκάδα μπορεί να προσδώσει αξιοπιστία στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού.

Φάνηκε σε αρκετά ματς, με αυτό το δίδυμο στο κέντρο άμυνας των πρωταθλητών, πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μεγάλο πρόβλημα. Κι αυτό το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στον Ντα Κόστα και όχι στον Ισπανό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο Μποτία δεν έχει αδυναμίες στο παιχνίδι του.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως ο Ισπανός στόπερ έχει πολύ καλύτερη συνεργασία με τον Σιόβα απ' ότι με τον Ντα Κόστα. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο άμυνας των Πειραιωτών, είναι η έλλειψη ταχύτητας και αυτό αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα.

Ποιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το δεύτερο γκολ που πέτυχε στον τελικό η ΑΕΚ δεν υπάρχει, αναφορικά με το συγκεκριμένο στοιχείο και αυτό είναι κάτι που πρέπει ν' απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τον Μάρκο Σίλβα. Αυτό που χρειάζεται πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός είναι ένας “Μανωλάς”, όχι βέβαια ο ίδιος ο στόπερ της Ρόμα, αλλά ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα κεντρικού αμυντικού, αλλά κυρίως με ταχύτητα κι “έκρηξη” στο παιχνίδι του.

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο να βρει η ομάδα του Πειραιά έναν παίκτη με το στυλ του στόπερ των “τζιαλορόρι” κι αυτό φαίνεται απ' το ότι ο διεθνής Έλληνας αμυντικός είναι στο μεταγραφικό “στόχαστρο” της Τσέλσι.

Είναι όμως πασιφανές πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πορευτεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με βασικές επιλογές στο κέντρο της άμυνας, τον Ντα Κόστα και τον Μποτία και ειδικότερα τον πρώτο.

Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” καλείται να βρει στο μεταγραφικό “παζάρι” έναν ταχύ στόπερ που θα έχει και ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του και αυτομάτως ο Σιόβας και ο Μποτία θ' ανέβουν επίπεδο έχοντας δίπλα τους έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η επιλογή του Σίλβα με τον Ντα Κόστα (όχι μόνο για την απόδοση του Μαροκινού στον τελικό) αποδείχθηκε ατυχής και δεν είναι τυχαίο πως ο διεθνής αμυντικός έχει αλλάξει δέκα ομάδες σε δέκα χρόνια.

Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” έχει καταλάβει ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή κάθε άλλο παρά βοήθησε τον Ολυμπιακό και πλέον ο 39χρονος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να τσεκάρει κεντρικούς αμυντικούς για ν' αποφύγει τα λάθη που έγιναν τη φετινή σεζόν.

Αυτό όμως που προέχει για τους πρωταθλητές είναι ν' αποκτηθεί ένας στόπερ που θα έχει τα χαρακτηριστικά που λείπουν από τους υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με κυριότερο την ταχύτητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x