Stoiximan Super League

«Έπεσε» η ποινή του ΠΑΟΚ στους -3 βαθμούς

Με αφαίρεση τριών βαθμών –τελικά- τιμωρείται ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τυπικά στη διαδικασία των play-off οι Θεσσαλονικείς.

Έφερε αποτέλεσμα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την τιμωρία για τα όσα είχαν γίνει στην Τούμπα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ποινή «έπεσε» με τον Δικέφαλο του Βορρά να τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από πέντε που ήταν αρχικά.

Από εκεί και πέρα παραμένει ως έχει η ποινή της έδρας του ΠΑΟΚ, και το πρόστιμο. Δηλαδή, πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Με αυτή την εξέλιξη, ο «Δικέφαλος» εξασφαλίζει και τυπικά τη συμμετοχή του στα play-off.

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Απόφαση 32/2016:

Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 89/24-32016 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει. Κατακυρώνει υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα 0-3 τον αγώνα. Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εκκαλούσας. Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος , όπου συμμετέχει η εκκαλούσα. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 100.000€. Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων χωρίς θεατές.



Η αρχική απόφαση της ΕΠΟ:

Υποθέσεις: α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», που εδρεύει στον Πειραιά και εκπροσωπείται νόμιμα, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των εγκαλουμένων ΠΑΕ τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της.

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα. ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα, β) ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν οπαδοί της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς την πρώτη πράξη: απώλεια του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα και κατακύρωσή του υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3), καθώς και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, β) ως προς τη δεύτερη πράξη: χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x