Stoiximan Super League

Έπεσε σε… τοίχο ο Πλατανιάς!

«Κόλλησαν» Πλατανιάς και Κέρκυρα στα Περιβόλια. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες αλλά είδαν τον Γιαννακόπουλο να τους λέει «όχι» σε κάθε τελική προς την εστία στο β' ημίχρονο, μένοντας στο 0-0.

Όλα μηδέν στα «Περιβόλια». Πλατανιάς και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς αλλά να βλέπουν τον Γιαννακόπουλου να κατεβάζει τα… ρολά και να μην τους επιτρέπει να σκοράρουν σε καμία τελική που είχαν προς την εστία στο δεύτερο ημίχρονο.

Εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο η Κέρκυρα που είχε και αυτή δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη αλλά ο Επστάιν (28’) και ο Γκόμες (81’) δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ντεβέσα στο 63’ είδε τον Σιόντη να τον σταματάει πάνω στην γραμμή, ενώ ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» στις προσπάθειες των Μπούτνικ (79’, 88’) και Ντεβέσα (90’).

Στους 3 βαθμούς ο Πλατανιάς, στους 4 η Κέρκυρα μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών.

Το ματς



Με… κάρτα στα 30 δευτερόλεπτα ξεκίνησε το ματς, με τον Ντεβέσα να «κιτρινίζεται» για σκληρό φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, τα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής διαδέχονταν το ένα το άλλο κάτι που δεν επέτρεπε στις δύο ομάδες να αποκτήσουν ρυθμό. Στο 7’ η Κέρκυρα είχε την πρώτη της τελική με τον Ντουαλά να μην μπορεί να βρει εστία, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μπούντνικ σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι αλλά το γκολ του δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 28ο λεπτό και ανήκε στους φιλοξενούμενους. Παίζοντας εξαιρετικά στην αντεπίθεση και με τους Παμλίδη, Επστάιν να βρίσκονται με… κλειστά μάτια, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ωστόσο, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοκκαλά από θέση τετ-α-τετ και να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία, ουσιαστικά, ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των Φαιάκων.

Το δεύτερο μέρος στο ξεκίνημά του ήταν κάκιστο. Μέχρι το 60ο λεπτό οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να φτιάξουν ούτε… μισή ευκαιρία, ενώ και ο ρυθμός ήταν πολύ αργός. Ωστόσο, στο 63ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ! Ο Γιαννακόπουλος στο μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι έδωσε… ασίστ στον Ντεβέσα, ο οποίος αφού τον πέρασε στα όρια της περιοχής έκανε και το σουτ αλλά ο Σιόντης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η Κέρκυρα απάντησε με εκτέλεση φάουλ του Σοϊλέδη αλλά ο Κοκκαλάς έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο Γιαννακόπουλος στο 79’ με εξαιρετική επέμβαση στέρησε το γκολ από τον Μπούντνικ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πορτιέρε της Κέρκυρας έκαναν δύο ακόμη μεγάλες αποκρούσεις σε κεφαλιά του Μπούντνικ (88’) και σουτ του Ντεβέσα (90’), κρατώντας το μηδέν στην αναμέτρηση μέχρι το φινάλε.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (41’ Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (77’ Γκρζέλτσακ), Κοροβέσης (82’ Στόιτσεφ), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούντνικ.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης):
Γιαννακόπουλος, Σοϊλέδης, Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Ντουαλά (69’ Ζορμπάς), Σιόντης, Ιωάννου (46’ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (89’ Κόντος), Γρομητσάρης.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x