Ισπανία

Επέτειο έχουν σήμερα Ζιντάν και Ρεάλ Μαδρίτης

Ένα χρόνο, ακριβώς, στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης συμπληρώνει σήμερα ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος τεχνικός ανέλαβε στις 4 Ιανουρίου του 2016, οδηγώντας την στην κατάκτηση τριών τίτλων και πολλών ρεκόρ.

«Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά» είπε ο Ζιντάν στις 4 του Γενάρη του 2016. Ο Γάλλος, παρουσιαζόταν από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ, αναλαμβάνοντας μία ομάδα σε κρίση. Ένα χρόνο μετά, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Όταν έφτασε στη Μαδρίτη, η «Βασίλισσα» θα αποκλειόταν από τη συνέχεια του Κόπα ντελ Ρέι για την μη κανονική χρησιμοποίηση του Τσερίσεφ και ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα. Η συνέχεια, όμως, ήταν η απόλυτη δικαίωση για την επιλογή του. Ο Ζιζού οδήγησε τους «μερένχες» σε τρεις τίτλους, έχοντας μόλις δύο ήττες σε 53 αγώνες, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση ενός προπονητή της Ρεάλ στην πρώτη του χρονιά.

Ο Ζιντάν, όμως, δεν είναι μόνο οι τίτλοι για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτή την πρώτη του χρονιά ως προπονητής της πρώτης ομάδας, έδειξε χαρακτήρα και ικανότητα να διαχειρίζεται και να κρατά την ηρεμία στα αποδυτήρια. Πλέον στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι αριθμοί του Ζιζού:

3 τίτλοι: Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκόσμιο Συλλόγων

Μόνο 2 ήττες: 53 αγώνες με μόλις δύο ήττες. Η μία ήρθε κόντρα στην Ατλέτικο για το πρωτάθλημα και η άλλη απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεκόρ: 16 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκουαρντιόλα στη Μπάρτσα) και καλύτερο ξεκίνημα σεζόν της Ρεάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x