Ελλάδα

Επιλέγει Ελλάδα ο Ζέκα!

Θέμα ημερών είναι να εξασφαλίσει το ελληνικό διαβατήριο ο Κάρλος Ζέκα και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα. Ο Πορτογάλος έχει αποφασίσει να φορέσει τα «γαλανόλευκα».

Η κουβέντα για τον αν θα αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας ο Κάρλος Ζέκα έχει πάρει μεγάλη έκταση το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο Μίχαελ Σκίμπε «ψάχνεται» από τις αρχές του χρόνου, θεωρώντας ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες από μία θέσεις στην ενδεκάδα. Είτε ως αμυντικό χαφ είτε ως δεξιός μπακ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γερμανός έχει μιλήσει με τον παίκτη, ενώ πρόσφατα στη συνάντηση με τους προπονητές των ομάδων της Super League, τα είπε με τον Αντρέα Στραματσόνι για το θέμα του Ζέκα, εκφράζοντας την επιθυμία του να πάρει σύντομα το ελληνικό διαβατήριο και να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος. Ο 28χρονος μεσοαμυντικός έχει καταθέσει ήδη τα απαραίτητα έγγραφα για να αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέσα στον Νοέμβριο θα παραστεί ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών.

Στη συνέχεια θα απομένουν τα γραφειοκρατικά, τα οποία δεν καθυστερούν πλέον την έκδοση διαβατηρίου, καθώς σε διάστημα 10-15 ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία. Άρα, λοιπόν, ο Κάρλος Ζέκα, εάν όλα κυλήσουν φυσιολογικά θα γίνει κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι, εάν ο ποδοσφαιριστής είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα κληθεί τον Μάρτιο (25/03) στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το δίλλημα για Πορτογαλία ή Ελλάδα έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό με τον ίδιο τον Ζέκα να… ψηφίζει: «Δαγκωτό Ελλάδα». Μπορεί η Πορτογαλία να είναι η πατρίδα του, όμως κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του από την Εθνική ομάδα της χώρας για να τον ενημερώσει εάν βρίσκεται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος.

Πλέον, θεωρεί πολύ δύσκολο να κληθεί να παίξει στους πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι είναι αποφασισμένος να φορέσει την «γαλανόλευκη» φανέλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο περιβάλλον του. «Στο μυαλό μου υπάρχει η Εθνική Ελλάδος. Νιώθω Έλληνας και η καρδιά μου λέει να παίξω για την Εθνική Ελλάδος. Θέλω να μείνω για πάντα στην Ελλάδα», είναι τα λόγια του Ζέκα στους οικείους του.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x