Ισπανία

Επηρεάζει και την Ρεάλ το Brexit λόγω... Μπέιλ!

H απόφαση των Βρετανών για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες αγγίζουν και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ένα από τα θύματα, θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης...

Την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν οι Βρετανοί στο ιστορικό δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες (23/6), εξέλιξη που σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις. Η απόφασή αυτή, δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στην πολιτική σκηνή, αλλά -φυσικά- και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, μίλησε άλλωστε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 για τις συνέπειες που θα έχει στα εντός των συνόρων πρωταθλήματα.

Το Brexit, όμως, δεν «αγγίζει» ποδοσφαιρικά μόνο τις χώρες της Βρετανίας, αλλά και τους Βρετανούς που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ένας εξ' αυτών, είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε σημαίνει ότι ο Ουαλός δεν θα είναι πια κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, συνεπώς ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει ήδη τρεις μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις της (Χάμες Ροντρίγκες, Κασεμίρο, Ντανίλο) και σύμφωνα με την «AS», ένας εξ' αυτών θα πρέπει να «θυσιαστεί» προκειμένου ο Γκάρεθ Μπέιλ να παραμείνει στη Μαδρίτη. Η μαδριλένικη εφημερίδα, επισημαίνει ωστόσο ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει άμεσα τα πλάνα του Ζιντάν, καθώς η απόφαση των Βρετανών δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2018.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι διοικούντες τον σύλλογο επιθυμούν να «δέσουν» για χρόνια τον 26χρονο διεθνή εξτρέμ, προσφέροντάς του συμβόλαιο ως το 2023 με ετήσιες απολαβές που θα τον καθιστούν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x