Stoiximan Super League

Επιχείρηση «Κάναντι» στον Ατρόμητο

Το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου θα είναι το καθοριστικό για την υπόθεση της παραμονής του Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο. Ποια τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων.

Μπορεί ακόμα καλά-καλά να μην έχει ολοκληρωθεί ο Φεβρουάριος, αλλά δεν τίθεται ερώτημα για το αν η σεζόν του Ατρόμητου είναι πετυχημένη.

Οι Περιστεριώτες ανάγκασαν με την αγωνιστική τους παρουσία και με τα αποτελέσματά τους να ασχοληθούν όλοι με την περίπτωσή τους και το μεγαλύτερο μερίδιο για αυτή την κατάσταση πιστώνεται χωρίς αμφιβολία στον Νταμίρ Κάναντι.

Ο εκ των υποψήφιων για τον άτυπο τίτλο του καλύτερου προπονητή της σεζόν, παρά το γεγονός ότι αποτελεί νέο πρόσωπο στην πραγματικότητα της Super League, κατέρριψε τον μύθο «περί προσαρμογής στα ελληνικά δεδομένα», καθώς κατάφερε ένα σύνολο 15 νέων παικτών να το μετατρέψει σε μια ομάδα που βρίσκεται στα υψηλότερα πατώματα της βαθμολογίας.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν τίθεται ζήτημα για την πρόθεση του Ατρόμητου να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο, αφού το τρέχον εκπνέει στο τέλος της φετινής σεζόν και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Τα όσα έχουν γραφτεί ότι ο Νταμίρ Κάναντι έχει θέσει «βέτο» για την παραμονή των δανεικών για να μείνει δεν ισχύουν, αφού γνωρίζει και ο ίδιος τη δυσκολία των περιπτώσεων (κυρίως του Ουάρντα που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο), αντίθετα το κλίμα ήταν ενθαρρυντικό για επίτευξη της συμφωνίας.

Ναι μεν ο Αυστριακός θέλει να μην πέσει το ποιοτικό επίπεδο του ρόστερ (ποιος άλλος θα το ήθελε στη θέση του…), κάτι άλλωστε που αποτελεί και επιδίωξη της ίδιας της διοίκησης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει τα δεδομένα που υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή για να επιτευχθεί οριστικά συμφωνία υπάρχουν δύο τινά:

1) Το οικονομικό: Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο που να μην μπορεί να γεφυρωθεί. Και σίγουρα και η διοίκηση του Ατρόμητου θέλει να τον ανταμείψει για τα όσα έχει καταφέρει φέτος και είναι πρόθυμη να πλησιάσει τα «θέλω» του Αυστριακού. Ωστόσο, μοιραία περιμένει και το… ένα βήμα πίσω από την πλευρά του προπονητή για να πέσουν οι υπογραφές.

2) Η ρήτρα: Ο Νταμίρ Κάναντι έχει ζητήσει από τον Ατρόμητο να τοποθετηθεί μία ρήτρα, που θα έχει ισχύ μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που έρθει πρόταση από ομάδα της Γερμανίας και της Αγγλίας, χώρες που αποτελούν τον επόμενο στόχο του Αυστριακού. Είναι κάτι που είχε γίνει και στην περίπτωση του Ρικάρντο Σα Πίντο, που τελικά μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Σταντάρ Λιέγης. Είναι ένα στοιχείο, απόλυτα σεβαστό εκ μέρους του Γιώργου Σπανού και Γιάννη Αγγελόπουλου και δεν πρόκειται να αποτελέσει τροχοπέδη στις εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, θετικές ή αρνητικές, οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται το πολύ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x