Ελλάδα

«Έπρεπε να σταλούν στον Εισαγγελέα»

Εκθέσεις ελέγχου που καταγράφουν ατασθαλίες (όπως αυτές που παραδόθηκαν για την ΕΠΟ το 2001 και το 2003) πρέπει να προωθούνται αμέσως στον Εισαγγελέα, όπως είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Έξαρχος.

Ξεκάθαρος για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνονται σε υποθέσεις όπως αυτές που αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» εμφανίστηκε ο Νίκος Έξαρχος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρώην ΓΓΑ τόνισε ότι εκθέσεις ελέγχου που καταγράφουν ατασθαλίες (όπως αυτές που παραδόθηκαν για την ΕΠΟ το 2001 και το 2003) πρέπει να προωθούνται αμέσως από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στον Εισαγγελέα.

Αναφερόμενος, δε, στη δική του θητεία στη ΓΓΑ, τόνισε ότι τότε είχε επιτευχθεί ισορροπία με την ΕΠΟ που δεν υπήρξε ποτέ ξανά στο μέλλον.


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Έξαρχος

Για τους χειρισμούς που έγιναν από το Υπουργείο: «Το ελεγκτικό συμβούλιο τελεί υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε υπουργού. Υπό αυτή την έννοια, μπορεί να βάλει το πόρισμα στο συρτάρι του και να μην το προχωρήσει. Κανονικά δεν έχει αυτό το δικαίωμα, αλλά μπορεί να μην θέλει να μπει σε κόντρα με κάποια ομοσπονδία. Κανονικά όμως πρέπει να το στείλει στον Εισαγγελέα».

Για το πώς διατίθενται οι προϋπολογισμοί: «Οι επιχορηγήσεις και οι προϋπολογισμοί είναι συγκεκριμένοι και έχουν κωδικούς. Θα πρέπει τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν έτσι. Κάποιες ομοσπονδίες τα έβαζαν σε άλλο κωδικό και τα χρησιμοποιούσαν αλλιώς. Αυτό είναι παράνομο».

Για τη διαφορά της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ είχε το πλεονέκτημα να έχει τα δικά της λεφτά. Όταν δεν είχε δώσει το μερτικό της ΕΠΟ ο κ. Φλωρίδης, όταν επεχείρησε να την “στραγγαλίσει” για να συμφωνήσει σε κάποια πράγματα, αυτό που τη βοήθησε να αντέξει ήταν ότι είχε δικά της λεφτά. Άλλες ομοσπονδίες όμως δεν μπόρεσαν ν’ αντέξουν όταν δεν πήραν λεφτά. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να είσαι κατηγορούμενος ότι δεν σπατάλησες το δημόσιο χρήμα».

Για τη συνεργασία με την ΕΠΟ στη δική του θητεία: «Η ισορροπία που βρέθηκε τότε δεν έχει ξαναβρεθεί με άλλη ηγεσία. Εμείς είχαμε συμφωνήσει με την ΕΠΟ, τον Απρίλιο του 2004, σε δέκα σημεία που τα κάναμε με νόμο και συμφώνησε και ο Μπλάτερ. Έπρεπε να βρω συμφωνία οπωσδήποτε γιατί το Euro γινόταν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι συνιστώσες που φτιάχνουν τη συνισταμένη σε μια εθνική ομάδα είναι πολλές. Όταν φτάσουν στο σημείο να λειτουργούν όλες μαζί και να κάνουν άπαντες τη δουλειά τους, τότε έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τότε όλα αυτά λειτούργησαν άριστα και βγήκε ένα -τυχαίο σε μεγάλο βαθμό- επίτευγμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x