Champions League

Επτά ήρωες τελικών C.L που ήρθαν από τον πάγκο (videos)

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αναπληρωματικοί παίκτες μπήκαν ως αλλαγή και έκαναν τη διαφορά σε ένα τελικό Champions League.

Ήρωες από το πουθενά. Παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, που δεν ήταν βασικοί, αλλά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κατακτήσει η ομάδα τους τον τίτλο του Champions League.

Δείτε τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά ερχόμενοι από τον πάγκο:

1. Πάτρικ Κλάιφερτ (1995)

Είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε παίκτης που μπαίνει σε έναν αγώνα από τον πάγκο: να βάλει το γκολ που θα δώσει τον τίτλο. Αυτό συνέβη στο νεαρό, τότε, Πάτρικ Κλάιφερτ το 1995 στον τελικό μεταξύ Άγιαξ και Μίλαν, όταν μπήκε στο 65ο λεπτό και στο 85ο σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.



2. Λαρς Ρίκεν (1997)

Ντόρτμουντ εναντίον Γιουβέντους και ο 21χρονος, τότε, Λαρς Ρίκεν, μπαίνει ως αλλαγή στο 70ο λεπτό και μετά από 10 δευτερόλεπτα, σκόραρε, με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με σουτ από τα 20 μέτρα.



3. Σέρινχαμ - Σόλτσκιερ (1999)

Τα γκολ των Σέρινχαμ και Σόλτσκιερ στο 91 και 93 αντίστοιχα, βοήθησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει την ανατροπή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 κόντρα στη Μπάγερν.



4. Ίκερ Κασίγιας (2002)

Ήταν ο απρόσμενος ήρωας του ένατου τίτλου της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 67ο λεπτό, μία άσχημη πτώση του Σέζαρ, προκάλεσε την αποχώρησή του από το γήπεδο και την αντικατάστασή του από τον Κασίγιας, που μπήκε χωρίς ζέσταμα και έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις απέναντι στη Λεβερκούζεν.



5. Βλαντιμίρ Σμίτσερ (2005)

Μπήκε στο 23ο λεπτό και σημείωση ένα από τα γκολ της ανατροπής (το 3-2) και επίσης το τελευταίο πέναλτι που έδωσε τον τίτλο στη Λίβερπουλ, σε εκείνον τον θρυλικό τελικό κόντρα στη Μίλαν, στην Πόλη.



6. Τζουλιάνο Μπελέτι (2006)

Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε σημειώσει ούτε ένα γκολ με τη Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο 71ο λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα έκανε το 2-1 κόντρα στην Άρσεναλ, γκολ που τον έκανε τον απρόσμενο ήρωα της βραδιάς.



7. Μαρσέλο (2014)

Στη Λισαβώνα ήρθε από τον πάγκο για να αλλάξει, μαζί με τον Ίσκο, την εικόνα της Ρεάλ απέναντι στην Ατλέτικο που προηγούνταν με το γκολ του Γοδίν. Βοήθησε πολύ την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι, ενώ έκανε και το 3-1.



Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x