Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στον Ιωνικό για τα όσα αναφέρει για τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο ματς με τον Εργοτέλη, εξέδωσε η ομάδα της Κρήτης. Ο σύλλογος του Ηρακλείου παραδέχεται ότι έκανε λάθος εκτίμηση στην αναφορά για το δεύτερο γκολ, αλλά τονίζει ότι κακώς υποδείχθηκε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που επικράτησαν 2-0 και πως πρέπει να το παραδεχθούν.

Η ανακοίνωση

Μελετήσαμε το video του πρόσφατου αγώνα Ιωνικός-Εργοτέλης που έδωσε στη δημοσιότητα η αντίπαλη ομάδα και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος εκτίμηση στη φάση του 2ου γκολ, όπου τελικά δεν υπάρχει οφσάιντ και το γκολ είναι έγκυρο.

Όσον αφορά όμως το 1ο γκολ, είναι ξεκάθαρο από τη μπροστινή λήψη, με τον διαιτητή να έχει το ίδιο οπτικό πεδίο, ότι ο παίκτης μας ακουμπάει τη μπάλα και όχι τον αντίπαλο, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πέναλτι και το γκολ είναι «κάλπικο». Απορούμε μάλιστα πως ο Ιωνικός επικαλείται το video για τη συγκεκριμένη φάση.

Ο Εργοτέλης ξέρει να αναγνωρίζει δημόσια τα λάθη του και να ζητάει συγνώμη όταν πρέπει. Ζητούμε λοιπόν συγνώμη τόσο από τον βοηθό διαιτητή όσο και από την ομάδα του Ιωνικού για τη λανθασμένη εκτίμηση και την άστοχη ανακοίνωση μας, όσον αφορά τη φάση του 2ου γκολ και μόνο. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν για το ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο άλλαξε τη ροή του αγώνα, τόσο ο διαιτητής που το υπέδειξε όσο και ο Ιωνικός που δεν το παραδέχεται.

Ο Εργοτέλης δεν ψάχνει δικαιολογίες για την ήττα. Η απόδοση των παικτών μας, οι οποίοι θεωρούμε ότι συνολικά είναι οι καλύτεροι της κατηγορίας, δεν ήταν καλή. Παραδεχτήκαμε δημόσια ότι ο Ιωνικός ήταν καλύτερος (αν και βέβαια μέχρι το «πέναλτι» δεν ήταν) και του δώσαμε συγχαρητήρια για τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και ο Ιωνικός δεν κέρδισε μόνο επειδή ήταν καλύτερος αλλά και λόγω της διαιτησίας (εκτός κι αν το να προηγείσαι με ανύπαρκτο πέναλτι δεν επηρεάζει την εξέλιξη ενός αγώνα). Η νίκη του ήταν απολύτως άξια αφού ήταν καλύτερος, αλλά όχι απολύτως δίκαιη από τη στιγμή που η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Δεν επιθυμούμε να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης και «κόντρας» με τον φίλο Ιωνικό, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε και μόνο θετικά σχόλια κάναμε και στις δυο προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το ιστορικό σωματείο της Νίκαιας φαίνεται να βρίσκει ξανά το δρόμο του. Όπως αναφέραμε ήδη, ο Ιωνικός δεν ανήκει στην Γ' Εθνική αλλά πολύ ψηλότερα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς όταν είτε ο Ιωνικός είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ευνοείται εις βάρος μας. Θα προστατέψουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας με κάθε θεμιτό τρόπο.

Ας ελπίσουμε ότι η διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα, όπως και κάποιες άλλες σε προηγούμενους αγώνες των ίδιων πάντα ομάδων, θα είναι απλά μια κακή παρένθεση. Ας συμβάλουμε όλοι σ' ένα καθαρό και δίκαιο πρωτάθλημα. Κι ας το πάρει ο καλύτερος (όπως ήταν ο Ιωνικός την Κυριακή), χωρίς τη συμβολή της διαιτησίας (όπως έγινε την Κυριακή).

Το θέμα θεωρείται λήξαν. Ευχόμαστε στον Ιωνικό καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και δίνουμε ραντεβού στο 2ο γύρο, όπου ελπίζουμε να γίνει ένας αγώνας αντάξιος της ιστορίας και δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ