Αγγλία

Έρχεται για να καθηλώσει: Συγκλονιστική μαρτυρία για το Χίλσμπορο στο sportfm.gr

Πέρασαν 27 χρόνια από την απόλυτη ποδοσφαιρική τραγωδία. Δικαίωση και δικαιοσύνη. Στόματα άνοιξαν, ή μάλλον ψυχές. Όπως της Τάρα Νίσμπετ που ήταν εκεί. Συγκλονίζει μιλώντας αποκλειστικά στο sportfm.gr

Θάνατος, πόνος, τραγωδία, ανοικτές πληγές και ένας αγώνας 27 ετών για δικαίωση, αλήθεια και απονομή δικαιοσύνης.

Η Τάρα Νίσμπετ ήταν παρούσα, σε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες και έζησε δίπλα της, μπροστά της, το θάνατο των φίλων της και των δικών της ανθρώπων. Εκείνων με τους οποίους τραγουδούσε το You will never walk alone στις χαρές και φώναζε πιο δυνατά στις λύπες και τις ήττες. Εκείνη τη μέρα του χαμού, 6 λεπτά μετά τις 3.00 το μεσημέρι, στην κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν» στο Σέφιλντ, η Τάρα έχασε ένα κομμάτι της ίδιας της ζωής της.

Η ίδια, αρνείται να πει τη λέξη Χίλσμπορο από τότε, να γράψει τον αριθμό «96», ενώ έδωσε όρκο βαρύ να μην ξαναπεράσει ποτέ από τον Σέφιλντ.

Ακολουθεί την Λίβερπουλ από τα 8 της χρόνια και έμελλε να ζήσει την απόλυτη ποδοσφαιρική τραγωδία. Στις 15 Απριλίου του 1989 ήταν εκεί, στο Χίλσμπορο.

Η τύχη και η μοίρα της έκλεισαν το μάτι πονηρά. Η ίδια από τύχη δεν βρέθηκε στην κερκίδα του θανάτου, αφού την τελευταία στιγμή δεν άλλαξε το εισιτήριο, όπως ήθελε, της για την εξέδρα «Λέπινγκς Λέιν».

Η Τάρα δεν θέλησε ποτέ από εκείνη τη μέρα να μιλήσει δημόσια για το Χίλσμπορο. Προτίμησε να σωπάσει και να μην πει ποτέ την αλήθεια. Αυτή που το δικαστήριο αναγνώρισε μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

Όμως η δικαιοσύνη έλαμψε για τους 96 νεκρούς... Ανακούφιση και «γιατρειά» του πόνου.

Η Τάρα Νίσμπετ ανοίγει την καρδιά και την ψυχή της στο sportfm.gr και τον Γιώργο Σπανομανώλη και συγκλονίζει με όσα περιγράφει για εκείνη την μέρα.

Μιλάει και καθηλώνει για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της, αλλά και για τις ενέργειες των Αρχών και της πολιτείας που οδήγησαν στον θάνατο τους 96 οπαδούς. Απίστευτες αλήθειες από μια γυναίκα που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, στην απόλυτη τραγωδία στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Ανακούφιση, για εκείνους που έφυγαν. Ανακούφιση, για εκείνους που ζουν με τις μνήμες. Ανακούφιση, για το σύστημα που κατέρρευσε. Ανακούφιση, γιατί η δικαιοσύνη και η αλήθεια έλαμψαν» λέει η Τάρα μιλώντας στο sportfm.gr και τα λόγια της καθηλώνουν.

Οι αλήθειες που εξομολογείται στον Γιώργο Σπανομανώλη, συγκλονίζουν για μια ιστορία που ήταν βρώμικη και «καθάρισε» μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

«Ο επικεφαλής της αστυνομίας Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ ήξερε καλά ότι ήταν αυτός που διέταξε το άνοιγμα της Θύρας C και ότι δεν ήταν οι οπαδοί αυτοί που έκαναν ντου για να μπουκάρουν. Αυτό ήταν το καθοριστικό επιχείρημα εναντίον μας, αφού είπαν πως είχαμε έρθει χωρίς εισιτήρια και πως θελήσαμε όντας μεθυσμένοι, να μπούμε στην εξέδρα με τη βία. Θα έπρεπε η επικεφαλής της αστυνομίας να ενημερώσει για καθυστέρηση στη έναρξη του αγώνα, αλλά έμεινε άπραγος. Θα έπρεπε να μπλοκάρει την είσοδο των οπαδών κλείνοντας τις θύρες, όπως συνέβη και άλλες φορές, αλλά και πάλι δεν έκανε τίποτα. Έκανε τα πάντα για να προκαλέσει την τραγωδία και στο τέλος έριξε το φταίξιμο στους αθώους οπαδούς» αναφέρει στη συνέντευξη της.

Το Σάββατο 21/5 μείνετε συντονισμένοι στο sportfm.gr για μια συνέντευξη που ξεπερνάει τα ελληνικά δεδομένα και θα σας καθηλώσει.

Μην το χάσεις... Έρχεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x