Γενικά

Έρχεται νέα «καμπάνα» από τη FIFA

Τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων της συνεχίζει να ξηλώνει η FIFA. Ενώ ερευνάται η υπόθεση ανάληψης του Μουντιάλ του 2006 από τη Γερμανία, προτάθηκε αποκλεισμός 2 ετών στον τότε πρόεδρο της ομοσπονδίας

Τις διαδικασίες αυτοκάθαρσης (ή τουλάχιστον την προσπάθεια να δείξει ότι προχωράει σε αυτήν) συνεχίζει η FIFA.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης για τον τρόπο που ανέλαβε η Γερμανία το Μουντιάλ του 2006, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν περιμένει το αποτέλεσμα για να επιβάλλει ποινές.

Σε αντίθεση λοιπόν με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, η επιτροπή δεοντολογίας πρότεινε την τιμωρία του τότε προέδρου της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ. Ο συγκεκριμένος έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του (όπως και ο γενικός γραμματέας, Χέλμουτ Σάντροκ) από την αποκάλυψη κιόλας του σκανδάλου για ενδεχόμενες δωροδοκίες στελεχών ώστε να καταλήξει η διοργάνωση στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνάται η χρήση ποσού 6,7 εκατ. ευρώ που είχε στείλει η ομοσπονδία στη FIFA το οποίο, σύμφωνα με το «Spiegel», το είχε δανείσει ο ιδιοκτήτης της ADIDAS, Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους στην επιτροπή διεκδίκησης ώστε να εξαγοραστούν ψήφοι.

Την ώρα λοιπόν που η εισαγγελία της Φρανκφούρτης ερευνά τον ρόλο του Νίερσμπαχ στην υπόθεση, η επιτροπή δεοντολογίας θεωρεί ότι η εμπλοκή και μόνο του ονόματός του κάνει απαραίτητη την απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό τον λόγο η πρότασή της είναι να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού δυο χρόνων από κάθε ενασχόληση με το άθλημα και πρόστιμο 30.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x