Γ' Εθνική

Έρχεται ο ΟΦΗ!

Σε ένα… φλεγόμενο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ γιόρτασε την άνοδό του στη Football League, επικρατώντας 1-0 του Φωστήρα με γκολ του Πόποβιτς! Ντελίριο από τους περισσότερους από 9 χιλ. οπαδούς των Κρητικών!

Το κλίμα στο «Γεντί Κουλέ» ήταν εξ αρχής πανηγυρικό. Πάνω από 9 χιλιάδες οπαδοί του ΟΦΗ έδωσαν το παρών στο γήπεδο και οι ποδοσφαιριστές τους, δεν χάλασαν τη γιορτή. Οι Κρητικοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το… μαχαίρι στα δόντια, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και γιόρτασαν την άνοδό τους στη Football League με νίκη (1-0), κόντρα στον αξιόμαχο Φωστήρα.

inner

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν δύο φορές στο πρώτο επτάλεπτο με σουτ των Φραγκουλάκη (5’) και Περογαμβράκη (7’) που πέρασαν άουτ. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούσε να βρει χώρους για να απειλήσει τον Φωστήρα και με τη συμπλήρωση 22 λεπτών άνοιξε το σκορ. Ο Χαντί γέμισε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Ραπτάκης γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Πόποβιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Φωστήρας και στο 31’ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Κόπελας έκανε την κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Δερμιτζάκη αλλά ο Ραπτάκης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ, οι γηπεδούχοι έκαναν τις δικιές τους ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Γιώρας νίκησε Χαντί (35’) και Περογαμβράκη (39’), ενώ ο Χαλκιάς σταμάτησε πάνω στη γραμμή το σουτ του Καλέ μέσα από την περιοχή (45’+2’).

inner

Στην επανάληψη και πέντε λεπτά μετά την έναρξή του, οι ελπίδες του Φωστήρα ελαχιστοποιήθηκαν. Και αυτό γιατί ο Χαλκιάς, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε πάρει στο γκολ του ΟΦΗ) σε μαρκάρισμα πάνω στον Χαντί.



Μετά την αποβολή του παίκτη του Φωστήρα, οι Κρητικοί λίγο έλειψε να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα αλλά ο Καλέ δεν κατάφερε να νικήσει με το κεφάλι τον Γιώρα. Ο ΟΦΗ κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια του αγώνα, ωστόσο είχε ορισμένες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ. Η καλύτερη εξ αυτών ήταν με τον Περογαμβράκη, αλλά η προβολή του έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Καλέ, δεν βρήκε εστία.

inner

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου να βρίσκει παίκτες, τεχνικό επιτελείο και οπαδούς να γίνονται ένα... κουβάρι και να πανηγυρίζουν την άνοδό τους στη Football League και την προσπάθειά τους για επιστροφή εκεί όπου και ανήκουν. Στην Super League!

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος, Περογαμβράκης (74’ Φαμπίνιο), Φραγκουλάκης (80’ Γκούμας), Πόποβιτς (89’ Σαχινίδης), Χαντί, Καλέ.

Φωστήρας (Κώστας Ψυρόπουλος): Γιώρας, Χαλκιάς, Μανάλης (16’ Καλημέρης), Παραράς, Βελέτης, Ταχματζίδης (46’ Στάμος), Κόπελας, Όγκμποε, Καϊμακαμούδης (61’ Ζαγοριανός), Ντάφλας, Μαγγίνας.

Γήπεδο: «Γεντί Κουλέ»

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x