Stoiximan Super League

Έρχονται διώξεις για τη διαιτητική πυραμίδα

Εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν άμεσα για τη διαιτητική πυραμίδα, καθώς πρόκειται να ασκηθούν διώξεις. Μια απ’ αυτές είναι πιθανό να γίνει σε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος.

«Τρέχει» η έρευνα της ποινικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση της διαιτητικής πυραμίδας στην οποία μετέχουν περισσότεροι από 200 διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές.

Οι Δικαστικές Αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον τρία υπομνήματα μαρτύρων που αναφέρουν με λεπτομέρειες τον τρόπο λειτουργίας της και το πώς οι διαιτητές-μέλη της είχαν (κατά την άποψη τους) ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς σε αγώνες των τοπικών, αλλά και επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Πρόκειται για μια επιχείρηση στην οποία τα μέλη της πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα, ενώ απαιτείται το ποσό των 300 ευρώ για εγγραφή. Επιπλέον όποιος φέρει τέσσερα μέλη απαλλάσσεται από τη συνδρομή. Είναι νόμιμη εταιρεία, αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το ότι τα μέλη της σφύριζαν σχεδόν σε κάθε αγωνιστική.

Και συνήθως όποιος διαιτητής σφυρίζει σε κάθε αγωνιστική ανεβαίνει πιο γρήγορα τις κατηγορίες. Οπότε, αυξάνονται και οι οικονομικές του απολαβές.

Όπως αναφέρεται στη «Live Sport» ο αθλητικός εισαγγελέας, Κώστας Σιμιτζόγλου, ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η οικονομική πυραμίδα και το λόγο για τον οποίο μετείχε σε αυτήν ένας σημαντικός αριθμός διαιτητών. Παράλληλα, αυτό που απασχολεί έντονα είναι αν προκύπτει το αδίκημα της εκβίασης.

Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως τώρα είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί δίωξη σε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της διαιτησίας, ενώ εμπλέκεται ακόμη ένα αρκετά γνωστό στέλεχος. Πάντως, για τον δεύτερο δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία και θα φανεί στην πορεία της έρευνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x