Stoiximan Super League

Έσπασε τα δοκάρια η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στα Γιάννενα, αλλά ήταν και άτυχη. Η Ένωση ταλαιπωρήθηκε πολύ απ’ τον ΠΑΣ, κόλλησε στο 0-0, όμως είδε και τα δοκάρια να της στερούν σε δύο περιπτώσεις (Λιβάγια-Τσόσιτς) το γκολ.

Δεν μπόρεσε να κάνει το απόλυτο η ΑΕΚ! Η Ένωση είχε προβληματική εικόνα στους Ζωσιμάδες απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΣ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0).

Φοβερός ήταν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πετράκης διάβασε άψογα το παιχνίδι του Χιμένεθ και χτύπησε στην πλευρά του Βινίσιους δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Ανέστη και τους αμυντικούς του. Η Ένωση δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει με τίποτα τη μπάλα και να απειλήσει, όμως είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Λιβάγια να σημαδεύει το δοκάρι του Βελλίδη στο 44ο λεπτό.

Αρκετά βελτιωμένη εμφανίστηκαν οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο 45λεπτο. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα όμως της έλειψε μια καλή κάθετη πάσα. Ο ΠΑΣ που έπαιξε με αντεπιθέσεις ανάγκασε τον Ανέστη σε μεγάλη επέμβαση με σουτ του Λίλα στο 60’, όμως είδε την τύχη να είναι και πάλι με το μέρος του στο φινάλε, όταν μια σουτάρα του Τσόσιτς (84’) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς:



Πιο καλά μπήκε στο γήπεδο ο ΠΑΣ που πιέζοντας ψηλά «κατέστρεψε» το παιχνίδι της ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Η ομάδα του Πετράκη ήταν αρκετά επικίνδυνη και από τα άκρα και με μπροστάρη τον αρκετά δραστήριο Χαλκιαδάκη ανησύχησε την άμυνα της Ένωσης, αλλά δεν ανάγκασε τον Ανέστη σε κάποια επέμβαση. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ηρεμήσουν το ματς όμως στο επιθετικό κομμάτι δεν έκαναν σχεδόν τίποτα.

inner

Ο ρυθμός «έπεσε» μετά τις μαζεμένες αναγκαστικές αλλαγές των Νικολιά και Τσιγκρίνσκι, όμως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε και πάλι στροφές. Εκμεταλλευόμενοι το κενό που υπήρχε στην πλευρά του Βινίσιους, οι Γιαννιώτες ταλαιπώρησαν πολύ την Ένωση όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Γιάκου (30’) από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσαν να βγάλουν άλλη καθαρή ευκαιρία. Παρότι το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, τελικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν έπειτα από ωραίο σόλο και σουτ του φουλ δραστήριου Λιβάγια η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη (44’).

Καλύτερη ήταν η εικόνα της Ένωσης μετά τις φωνές του Χιμένεθ στα αποδυτήρια κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Οι κιτρινόμαυροι ηρέμησαν το παιχνίδι, κέρδισαν μέτρα όμως δεν μπόρεσαν να βγάλουν αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Αντίθετα, ο ΠΑΣ, που το «γύρισε» στις αντεπιθέσεις, είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως ο Ανέστης έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Λίλα.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών το παιχνίδι «χάλασε». Ήταν εμφανές πως κανένας απ’τους δύο προπονητές δεν ήθελε να χάσει το ματς και γι’αυτό δεν ρίσκαρε καμία απ’ τις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με γεμίσματα να φέρουν την μπάλα στην περιοχή, ενώ οι κιτρινόμαυροι έψαχναν μια κάθετη για να βγάλουν φάση. Στο φινάλε, η τύχη γύρισε την πλάτη και πάλι στην ΑΕΚ όταν ο Τσόσιτς με ένα φοβερό σουτ έξω απ’ την περιοχή «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη (84’).

Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (79' Βιδάλ), Λίλα, Μαυροπάνος, Νικολιάς (18’ Κοζορώνης), Ναδάλες, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (90+2’ Καρανικας)

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Ροντρίγκες, Ντόλοβατς, Αποστολόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Τσιγκρίνσκι (25’ Γαλανόπουλος), Βράνιες, Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82' Τρίστασον), Κλωναρίδης (62’ Μάνταλος), Λιβάγια

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Μπακάκης, Γιαννούτσος, Πατίτο

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x