Κύπελλο Ελλάδας

«Έσπασε» την κατάρα του Κυπέλλου με... βοήθεια ο Παναιτωλικός!

Ιστορική νίκη για τον Παναιτωλικό! Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε του Πανθρακικού (1-0) με ανύπαρκτο πέναλτι και «χαμογέλασε» στον θεσμό του Κυπέλλου έπειτα από τρία χρόνια που μετρούσε μόνο ήττες.

«Έσπασε» το... ρόδι ο Παναιτωλικός, αφού πήρε την πρώτη του νίκη στο θεσμό του Κυπέλλου, επικρατώντας του Πανθρακικού στο Αγρίνιο με 1-0. Το γκολ για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη πέτυχε ο Αμρ Ουάρντα στο 12' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, σε μια παράβαση όμως που αφήνει με πολλά παράπονα τους φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα, ο Ρουσσάκης πράγματι έκανε πέναλτι στο 10', αλλά η παράβαση του αμυντικού του Πανθρακικού έγινε καταφανέστατα εκτός περιοχής, ωστόσο ο ρέφερι της αναμέτρησης, Πουλημάς, έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Αυτό το γκολ έδωσε την ευχέρεια στους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να μην επιτρέψουν στους παίκτες του Πανθρακικού να φανούν απειλητικοί και μάλιστα στο 39' ο Λεντέσμα σε έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Αυτή η νίκη είναι ιστορική για τον Παναιτωλικό, αφού η τελευταία φορά που επικράτησε στον θεσμό του Κυπέλλου ήταν στις 31/10/13, όταν είχε κερδίσει την Κέρκυρα 1-0. Από τότε ακολούθησαν εννιά αναμετρήσεις (κόντρα σε Ατρόμητο τρεις φορές, Χανιά, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό Βόλου, Πανιώνιο, Εργοτέλη, Ζάκυνθο) στις οποίες οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν, φτάνοντας τελικά στα τέλη του 2016 για να ξαναπανηγυρίσει τρίποντο στη διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου:

Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0
(12' πέν. Ουάρντα)

Καλλιθέα-Ατρόμητος (1/12, 17:15)

Η βαθμολογία

1.Ατρόμητος 3 (1-0) με αγώνα λιγότερο
2.Παναιτωλικός 3 (1-1)
3.Πανθρακικός 3 (3-1)
4.Καλλιθέα 0 (0-3) με αγώνα λιγότερο

Η 3η αγωνιστική:

Καλλιθέα-Παναιτωλικός
Πανθρακικός-Ατρόμητος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x