Πορτογαλία

Έκανε απόδραση στο 93’ η Μπενφίκα - Νίκη με επική ανατροπή για την Μπράγκα!

Η Μπενφίκα πέρασε με 1-0 από την έδρα της Εστορίλ με ήρωα στο τέλος τον Αντόνιο Σίλβα, ενώ η Μπράγκα λύγισε (2-1) τη Ρίο Άβε με ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Λυτρώθηκε στο τέλος η Μπενφίκα. Στο τσακ… απέφυγαν την γκέλα οι «αετοί», επικρατώντας 1-0 της Εστορίλ εκτός έδρας και πέτυχαν 6η διαδοχική νίκη στην Primeira Liga. Με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +2 από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Ήρωας για τους πρωταθλητές αναδείχθηκε ο στόπερ Αντόνιο Σίλβα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός σκόραρε στο 90’+3’ με κεφαλιά από κοντά σε στατική φάση σε οριακή φάση, με το VAR να επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν εκτεθειμένος. Ο ίδιος παίκτης λίγο μετά έσωσε από ισοφάριση τους φιλοξενούμενους, διώχνοντας την μπάλα μετά από δυνατό σουτ του Βιτάλ από θέση βολής.



Νωρίτερα, η Μπράγκα χαμογέλασε σε ματς θρίλερ. Οι «αρσεναλίστας» επικράτησαν 2-1 της Ρίο Άβε εντός έδρας, σημειώνοντας 3η σερί νίκη. Το έργο τους έγινε δύσκολο από νωρίς, με τον Ρουίς να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5’ με εκτέλεση από κοντά, αφού η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο.

Η Μπράγκα είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει πριν φτάσει το ματς στις καθυστερήσεις, με κορυφαίες το δοκάρι του Σαλαζάρ στο 68’ έπειτα από κεφαλιά, αλλά και του Ρουίθ στο 81’ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από κοντά.

Στις καθυστερήσεις ο Φερνάντες πήρε την… μπαγκέτα του και σέρβιρε γκολ σε Μπανζά (90’+1’) και Ρουίθ (90’+6’), με τον πρώτο να σκοράρει με κεφαλιά και τον τελευταίο με προβολή από κοντά. Έτσι η Μπράγκα θα περιμένει να δει τι θα κάνει η Σπόρτινγκ απέναντι στην Αρούκα για να δει την απόστασή της από την κορυφή, από την οποία απέχει τρεις βαθμούς με παιχνίδι περισσότερο.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στην Primeira Liga:
Παρασκευή (06/10)
Moρεϊρένσε-Μποαβίστα 1-1
(35' Αντρέ Λουίζ - 21' αύτ. Μαρσέλο)

Σάββατο (07/10)
Φαρένσε-Βιζέλα 0-0

Τσάβες-Ζιλ Βισέντε 4-2
(26’, 81’, 90’+8’ Ερνάντεθ, 58’ Κρουζ,-19’ Κορέια, 39’ Ντομίνγκεθ)

Μπράγκα-Ρίο Άβε 2-1
(90’+1’ Μπανζά, 90’+6’ Ρουίθ - 5’ Ρουίς)

Εστορίλ-Μπενφίκα 0-1
(90'+3' Αντ. Σίλβα)

Κυριακή (08/10)
Κάσα Πία-Εστρέλα ντα Αμαντόρα (17:30)
Φαμαλικάο-Γκιμαράες (17:30)
Πόρτο-Πορτιμονένσε (20:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αρούκα (22:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x