Europa League

«Έσωσαν την παρτίδα» Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη

Παρόλο που έχαναν από Οσμανλισπόρ και Στεάουα αντίστοιχα, Βιγιαρεάλ και Ζυρίχη ισοφάρισαν και διατήρησαν τις δύο πρώτες θέσεις του 12ου ομίλου του Europa League, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχανε 2-0 και ισοφάρισε σε 2-2 στην Τουρκία, έχασε πέναλτι και έφτασε στο βαθμό κόντρα στους δέκα παίκτες των γηπεδούχων, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την πλευρά της, η ελβετική ομάδα έχανε με 1-0 στο Βουκουρέστι, όμως ισοφάρισε στο 86’ 1-1 με τον Κονέ και πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Οσμανλισπόρ-Βιγιαρεάλ 2-2
Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν την ισπανική εστία, οπότε και δικαιώθηκαν με τα δύο γκολ σε ένα λεπτό με τον Ρουσέσκου. Πρώτα στο 23’, ο Ρουμάνος δέχτηκε την μπαλιά του Βρσάεβιτς και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια, στο 24’ ο ίδιος βρέθηκε στην περιοχή, νίκησε τον Αντρέ Φερνάντεθ και έκανε το 2-0. Αυτό «ξύπνησε» το «κίτρινο υποβρύχιο» που άρχισε να χάνει πολλές ευκαιρίες στην τουρκική εστία, όμως από τη μία η αστοχία των Ισπανών και από την άλλη ο Ουμάρ, του στέρησαν το γκολ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Μετά το 50’, η Βιγιαρεάλ ανέλαβε ξανά τα «ηνία» της αναμέτρησης και στο 53’ ο Γουβέν ανέτρεψε τον Πάτο και αποβλήθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στην ισπανική ομάδα να κερδίσει πέναλτι. Ο Μπρούνο Σοριάνο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ουμάρ έπεσε και έδιωξε. Αλλά, αμέσως στο 56’, ο Καστιγιέχο εκτέλεσε κόρνερ και ο Ν’ Ντιαγέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Ο Πάτο άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσει το «κίτρινο υποβρύχιο». Έτσι και έγινε στο 74’, όταν ο Πάτο συνδυάστηκε με τον Ρουκάβινα και ισοφάρισε σε 2-2 με ωραίο πλασέ από το σημείο του πέναλτι. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στεάουα-Ζυρίχη 1-1
Στο πρώτο μισάωρο, οι Ελβετοί ήταν πιο «ζωντανοί» και δημιουργούσαν ευκαιρίες στην εστία των πρωταθλητών Ευρώπης του 1986. Στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι κέρδισαν περισσότερο μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί όσο οι αντίπαλοί τους, αφού η Ζυρίχη είχε περισσότερες ευκαιρίες και με όλα αυτά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Στην αρχή της επανάληψης, οι δύο ομάδες μοιράζονταν τις ευκαιρίες και το ματς γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον. Έτσι, στο 63’ ο Γκολούμποβιτς δέχτηκε την μπάλα από τον Πόπα και άνοιξε το σκορ μέσα από την περιοχή. Οι Ελβετοί άρχισαν να «πολιορκούν» τη ρουμανική εστία και φαίνεται πως θα κατάφερναν να ισοφαρίσουν. Αυτό και συνέβη στο 86’, όταν ο Καβούτσεβιτς έδωσε στον Κονέ και αυτός ισοφάρισε και έσωσε το βαθμό.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Οσμανλισπόρ-Βιγιαρεάλ 2-2
(23', 24' Ρουσέσκου-56' Ν' Ντιαγέ, 74' Πάτο)

Στεάουα-Ζυρίχη 1-1
(63' Γκολούμποβιτς-86' Κονέ)

Βαθμολογία:
Βιγιαρεάλ 5
Οσμανλισπόρ 4
Ζυρίχη 4
Στεάουα 2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x