Euro 2016

Εθνικής Ελλάδας: Η μεγαλύτερη έκπληξη σε EURO

Η UEFA με αφορμή την έναρξη του EURO σε λιγότερο από 2 μήνες «θυμήθηκε» τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της διοργάνωσης και η Εθνική Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει, όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας.

«Από την Ιρλανδία στην Ελλάδα: Τα μεγαλύτερα σοκ σε EURO», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που έχει δημιουργήσει η UEFA στην ιστοσελίδα της και έχει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν συμβεί ποτέ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φυσικά, από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η κατάκτηση του EURO το 2004 στην Πορτογαλία από την Εθνική μας. Δείτε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση.

1988: Αγγλία-Ιρλανδία 0-1 (Φάση των ομίλων)
Στο ντεμπούτο της, η Ιρλανδία κατάφερε να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της απέναντι σε μια σπουδαία Αγγλία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης είχε πετύχει στο 6ο λεπτό ο Χάουτον, ενώ στη συνέχεια ο Ιρλανδός τερματοφύλακας, Πάτ Μπόνερ είχε… κατεβάσει τα ρολά.

1992: Σουηδία-Αγγλία 2-1 (Φάση των ομίλων)
Για δεύτερο σερί Euro, παρότι η Αγγλία θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτησή του, κατάφερε να αποκλειστεί από την φάση των ομίλων, τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο. Το ματς ήταν για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου και όποια ομάδα κέρδιζε έπαιρνε την πρόκριση, με την οικοδέσποινα Σουηδία να κερδίζει 2-1 με ανατροπή.

1992: Γερμανία-Δανία 0-2 (Τελικός)
Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών! Οι Δανοί είχαν αποκλειστεί από το Euro αλλά αντικατέστησαν τελευταία στιγμή τη Γιουγκοσλαβία. Μαζεύτηκαν, μάλιστα, δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Εν τέλει, γράφτηκε ένα από τα πιο… όμορφα παραμύθια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τους Δανούς να κατακτούν την κούπα, κερδίζοντας 2-0 τη Γερμανία στον τελικό.

1996: Τσεχία-Ιταλία 2-1 (Φάση των ομίλων)
Έχοντας ηττηθεί με… κατεβασμένα τα χέρια στην πρώτη αγωνιστική από την Γερμανία, η Τσεχία δεν φάνταζε η ομάδα φόβητρο που θα μπορούσε να σταματήσει την πολύ καλή Ιταλία εκείνης της σεζόν. Κι όμως, οι Τσέχοι έφθασαν στην επικράτηση με 2-1 επί της "Σκουάντρα Ατζούρα" και την απέκλεισαν από την πρώτη, κιόλας, φάση της διοργάνωσης. Οι Τσέχοι έφθασαν μέχρι τον τελικό εκείνη τη χρονιά, αλλά ηττήθηκαν 2-1 από τη Γερμανία.

2004: Λετονία-Γερμανία 0-0 (Φάση των ομίλων)
Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Λετονία κατάφερε να γυρίσει… σπίτι της με μόλις έναν βαθμό, στον όμιλο με Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία. Ωστόσο, και μόνο που κατάφερε να μη χάσει από τους Γερμανούς αλλά και να έχει και ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το ματς (με τον Βερπακόφσκις), σίγουρα σημαίνει πολλά.

2004: Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1 (Τελικός)
Μεγαλύτερο θαύμα και από αυτό της Δανίας! Η -οικοδέσποινα- Πορτογαλία των Φίγκο, Ρουί Κόστα, Ντέκο, Ρικάρντο Καρβάλιο και Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να «λυγίσει» από την Εθνική Ελλάδας τόσο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (2-1), όσο και στον μεγάλο τελικό, χάρις στην κεφαλιά του Χαριστέα, στην ίσως μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x