Ισπανία

Έτοιμη να αποκτήσει Σιόβα η Λεγανές

Ικανοποιημένοι από την πορεία του Δημήτρη Σιόβα στη Λεγανές είναι οι ιθύνοντες του συλλόγου και πλέον θεωρείται πολύ πιθανή η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό.Η ρήτρα και η επιθυμία του διεθνούς στόπερ.

Το ισπανικό πρωτάθλημα οδεύει προς την ολοκλήρωση του με τη Λεγανές να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επίτευξη του στόχου, που είναι η παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Η μαδριλένικη ομάδα, στην πρώτη της συμμετοχή στη LaLiga Santander θέλει έναν βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Μπιλμπάο (εκτός) και Αλαβές (εντός) για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της, ασχέτως τι θα κάνουν οι διώκτες της.

Ο Δημήτρης Σιόβας, που εκπροσωπείται από τον Ίλια Ίβιτς, είναι ένας από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές της, γεγονός που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ενεργοποίηση της ρήτρας απόκτησης του από τον Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε πως η Λεγανές έχει αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον διεθνή στόπερ τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη ρήτρα ύψους 4 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση η Λεγανές να παραμείνει στην κατηγορία. Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό, καθώς μόνο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο η διοίκηση έχει έσοδα περίπου 40 εκατ. ευρώ τη φετινή σεζόν και σε περίπτωση που παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια» το ποσό θα αυξηθεί για την περίοδο 2017-2018.

inner

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Ισπανοί θα κάνουν χρήση της ρήτρας μόλις η ομάδα «σφραγίσει» την παραμονή της στη LaLiga Santander. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιθυμία της Λεγανές να τον διατηρήσει στο βασικό κορμό της, την στιγμή που ο 28χρονος αμυντικός δείχνει διάθεση να παραμείνει κάτοικος Μαδρίτης.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι το 70-80% του ρόστερ αποτελείται από παίκτες που είναι δανεικοί, άρα ορισμένοι απ’ αυτούς θα πρέπει να αποκτηθούν για να μην χαλάσει η ομοιογένεια.

Τον μήνα Μάρτιο, ο Δημήτρης Σιόβας ψηφίστηκε από τους φίλους της ομάδας, ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, ενώ στις 14 συμμετοχές, όλες στη βασική ενδεκάδα, έχει σκοράρει μία φορά. Πάντως, υπάρχουν κι άλλες ομάδες από την Ισπανία, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το καλοκαίρι του 2018, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να βάλουν ένα εξαιρετικά καλό ποσό στα ταμεία τους.

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, ο Μίχαελ Σκίμπε παρακολουθεί την πορεία του Σιόβα στο ισπανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται στα υπόψη για το ερχόμενο παιχνίδι με τη Βοσνία (09/06) στη Ζένιτσα. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν στο φιλικό με την Ισλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 29 Μάρτιου 2016.

Εξάλλου, στα συν για την παραμονή του είναι η αγάπη και η εκτίμηση που του έδειξαν από την πρώτη στιγμή οι φίλοι της Λεγανές. Παρακάτω ακολουθεί βίντεο, που πιστοποιεί τη σχέση του Δημήτρη Σιόβα με το μαδριλένικο κοινό.




Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x