Αγγλία

Έτοιμος να ξεπεράσει τη Ρεάλ ο Γκουαρδιόλα

Το ποσό των 246 εκατομμυρίων ευρώ έχει ξοδέψει ο Πεπ Γκουαρδιόλα για μεταγραφές μέχρι στιγμής και εάν αποκτήσει άλλον ένα ποδοσφαιριστή, θα ξεπεράσει εκείνο που ξόδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης το 2009.

Το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 264 εκατομμύρια για τη μεταγραφική της ενίσχυση. Φέτος ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ήδη δώσει 246 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έξι ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι ότι οι «πολίτες» προτίθενται να κάνουν και άλλες προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ τους, κάτι που εφόσον συμβεί θα σημαίνει πως έσπασαν το ρεκόρ της ισπανικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει δώσει 57,5 εκατομμύρια για τον Μεντί, κάνοντάς τον πιο ακριβό αμυντικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ακόμη πλήρωσε 56,5 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ για τον Γουόκερ. Ο Μπερνάντο Σίλβα κόστισε 50 εκατομμύρια, ο Έντερσον 40 εκατ. και ο Ντούγκλας Λουίζ (πήγε δανεικός) 12 εκατ. ευρώ.

Εάν η Σίτι συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε δεν θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει το αφεντικό της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος το 2009 ξόδεψε 264 εκατ. ευρώ, καθώς είχε αγοράσει τότε του Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά, Κακά, Αλόνσο αλλά και Αλμπιόλ.

Μένει να φανεί εάν η Μάντσεστερ Σίτι θα αποκτήσει τελικά τον Αλέξις Σάντσες ή τον Κιλιάν Εμπαπέ και πέρα από την ενίσχυσή της στην επίθεση, θα σπάσει και το ρεκόρ της Ρεάλ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x