Πορτογαλία

Έτσι έγραψε ιστορία η Μπενφίκα!

Ιστορία έγραψε η Μπενφίκα με την εκτός έδρας νίκη επί της Μποαβίστα και δεν έχει να κάνει με την παραμονή της στην κορυφή της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Ιστορική αποδείχθηκε η νίκη 1-0 της Μπενφίκα επί της Μποαβίστα στο «Μπέσα» για την 27η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Όταν σκόραρε ο Ζόνας Ολιβέιρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήξερε ότι με το τρίποντο η ομάδα του παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, όχι όμως ότι το γκολ αυτό θα ήταν ιστορικό.

Ο προπονητής των «αετών», Ρούι Βιτόρια και η ομάδα της φετινής σεζόν περνούν στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου, καθώς η συγκεκριμένη νίκη ήταν η ενδέκατη μακριά από το «Ντα Λουζ», που αποτελεί ρεκόρ. Με δεδομένο ότι η Μπενφίκα έχει να δώσει μέχρι το τέλος άλλα τρία εκτός έδρας παιχνίδια με Ακαδέμικα, Ρίο Άβε και Μαρίτιμο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, το νούμερο αυτό να μεγαλώσει.

Η καλύτερη επίδοση με δέκα εκτός έδρας νίκες ανήκε στην ομάδα της σεζόν 1972-73 με προπονητή τον Τζίμι Χάγκαν. Τη σεζόν 2010-11 ο Ζόρζε Ζέσους είχε σταματήσει στις εννιά και τη σεζόν 2002-03 ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο στις οχτώ.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x