Ισπανία

Έτσι γιόρτασε και έκλαψε η Μπαρτσελόνα (pics/vid)

Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Διότι απ’ τη μία οι παίκτες της Μπαρτσελόνα γιόρτασαν το πρωτάθλημα, απ’ την άλλη υπήρξε κλάμα στον συγκινητικό λόγο του Τσάβι. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Χαρμολύπη για την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Απ’ τη μία έγινε η φιέστα για την κατάκτηση του 23ου πρωταθλήματος, απ’ την άλλη, άπαντες αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Τσάβι, στην τελευταία εντός έδρας παράστασή του, στην αγαπημένη του ομάδα.

Το πράγμα είχε... φανεί απ' όταν έγινε αλλαγή (προς το τέλος του ματς) και γνώρισε ανεπανάληπτο standing ovation απ' τον κόσμο που κατέκλυσε κάθε γωνιά του γηπέδου.

inner



Τα πάντα ήταν γιορτινά. Με τη λήξη του αγώνα απέναντι στην Λα Κορούνια (2-2), οι μπλαουγκράνα ξεκίνησαν το γλέντι για τον τίτλο. Όλοι μαζί μια αγκαλιά και με τον 35χρονο άσο να σηκώνει ψηλά το τρόπαιο.

inner

inner

inner

Όλοι οι συμπαίκτες του πόζαραν με τον... καρπό των κόπων τους απ' τον περασμένο Αύγουστο.

inner

Ο Μέσι με τον γιο του να... ψάχνει μέσα στην κούπα

inner

Και να, σύσσωμη η οικογένεια Μέσι

inner

Και αυτή του Σουάρες

inner

Η κατάσταση όμως ήταν... δύσκολη. Υπήρχε συγκίνηση. Ο Τσάβι στον... ουρανό και στα χέρια των συμπαικτών του, οι οποίοι φορούσαν φανέλες με τον αριθμό «6».

inner




Φαινόταν πως ο 35χρονος δεν θα αντέξει να μην κλάψει... Και δεν άντεξε, δεν γινόταν διαφορετικά όταν ζούσε τέτοιες μοναδικές στιγμές. Όταν τόσοι συμπατριώτες του ήταν όρθιοι και τον αποθέωναν.

Όταν, μάλιστα, είδε το άκρως συγκινητικό βίντεο που έπαιξε για χάρη του στα μάτριξ του γηπέδου, τα μάτια του βούκρωσαν. Κι όταν χρειάστηκε να εκφωνήσει λόγο, προς το πλήθος που παραληρούσε για... δυο λέξεις του, τότε τον πήραν τα ζουμιά για τα καλά (με τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά «Τσάβι»)...



«Σας ευχαριστώ για όλα, πραγματικά. Με κάνατε τον πιο περήφανο άνθρωπο σήμερα. Αλλά και σε αυτές τις 17 σεζόν. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, ό,τι κι αν λένε. Δεν τελειώσαμε ακόμα, θέλουμε το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα. Προσπάθησα να ελέγξω τα συναισθήματά μου, αλλά δεν ήταν δυνατόν. Ζήτω η Μπαρτσα, ζήτω η Καταλονία», είπε στον κόσμο και... σπάραξε.

inner

inner

Και κάπου στην άκρη ήταν η γυναίκα του. Ένα φιλί της ήταν αρκετό για να του δώσει δύναμη να ξεπεράσει την πιο «δύσκολη» στιγμή της καριέρας του (μέχρι να επιστρέψει ξανά... σπίτι του).

inner

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x