Champions League

Έτσι… περνάει η Νάπολι!

Τι ισοπαλίες και κουραφέξαλα; Τι κι αν περνούσε (τελικά) ακόμη κι αν έχανε; Η Νάπολι προκρίθηκε… αρχηγικά στους «16» του Champions League. Καθάρισε 2-1 την Μπενφίκα στην έδρα της και τερμάτισε πρώτη!

Πριν το παιχνίδι ήξερε ότι της κάνει και η ισοπαλία. Κατά τη διάρκεια του ματς έμαθε ότι (εξαιτίας του διασυρμού της Μπεσίκτας στο Κίεβο) θα περνούσε ό,τι κι αν γινόταν.

Η Νάπολι όμως ήταν αποφασισμένη να περάσει… με τη μαγκιά της στην επόμενη φάση του Champions League.

Απορροφώντας την πίεση που της άσκησε η Μπενφίκα (η οποία είχε ως αποτέλεσμα και κάποιες καλές ευκαιρίες) η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έμεινε όρθια στο «Ντα Λουζ». Και όταν βρήκε την ευκαιρία… το πάγωσε!

Αρκούσε λοιπόν ένας όμορφος συνδυασμός που εξαργύρωσε με υπέροχο «τσίμπημα» της μπάλας ο Καγιεχόν για να γίνει αφεντικό στο 60’. Και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω από ένα εξίσου όμορφο γκολ του Μέρτενς στο 79’ (όταν έκανε σλάλομ στην περιοχή και σούταρε στη δεξιά γωνία) για να καθαρίσει οριστικά το ματς.

Γιατί μπορεί ο Αλμπιόλ να έκανε τραγικό λάθος και να προσέφερε τη μείωση του σκορ στον Χιμένες (λίγα λεπτά αφότου είχε μπει ως αλλαγή και ο Μήτρογλου) ωστόσο η Μπενφίκα δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να δώσει σασπένς στα τελευταία λεπτά.

Έτσι, η Νάπολι πανηγύρισε στο τέλος το μεγάλο διπλό (2-1) που της επέτρεψε -όχι απλά να προκριθεί, αλλά να το κάνει και από την πρώτη θέση του ομίλου, που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε βατή κλήρωση στη φάση των «16».




Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας 6-0
(9’ Μπεσιεντίν, 30’ πεν. Γιαρμολένκο, 32’ Μπουγιάλσκι, 45’+3’ Γκονζάλες, 60’ Σίντορτσουκ, 77’ Μοράες)

Μπενφίκα-Νάπολι 1-2
(87’ Χιμένες - 60’ Καγιεχόν, 79’ Μέρτενς)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Νάπολι 11 (11-8)
Μπενφίκα 8 (10-10)
Μπεσίκτας 7 (9-14)
Ντιναμό Κιέβου 5 (8-6)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x