Champions League

Έτσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός

Στο χέρι του κρατάει την πρόκριση στους «16» του Champions League ο Ολυμπιακός, που πάει για… τρία αποτελέσματα στο παιχνίδι της αυλαίας με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το θαύμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο δεν έγινε, καθώς ηττήθηκε με 4-0 από τη Μπάγερν και την ίδια ώρα η Άρσεναλ νικούσε 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο. Η πολυπόθητη πρόκριση στους «16» του Champions League δεν ήρθε από την πέμπτη αγωνιστική και πλέον όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της αυλαίας με τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει σε τίποτε τα σενάρια, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν την δεύτερη θέση του 6ου ομίλου και να ακολουθήσουν τους Βαυαρούς, που εξασφάλισαν την πρωτιά, στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την υπόθεση-πρόκριση, αφού στο ματς της 9ης Δεκεμβρίου πηγαίνει ουσιαστικά για τρία αποτελέσματα. Με νίκη ή ισοπαλία παίρνει σίγουρα το εισιτήριο. Επίσης προκρίνεται με ήττα 0-1 ή 1-2, αφού στο Λονδίνο είχε νικήσει με 3-2.

Βέβαια, υπάρχουν και δύο σενάρια αποκλεισμού. Οι Πειραιώτες θα μείνουν εκτός και θα συνεχίσουν ως τρίτοι στους Europa League, αν χάσουν με δύο γκολ διαφορά (π.χ. 0-2, 1-3), αλλά και με το ίδιο σκορ που είχαν νικήσει στο «Έμιρεϊτς» (3-2), αφού σε αυτή την περίπτωση θα μειονεκτούν στη συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός έχει τέρματα 6-10 (-4) και η Άρσεναλ 9-10 (-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x