Γαλλία

Ευκαιρία για την πρωτοπόρο Νις, ματσάρα στη Λιόν!

Την παρέλαση της στη Ligue 1 θέλει να συνεχίσει η Νις, με τις Μονακό και Παρί να καραδοκούν, ενώ Λιόν και Σεντ Ετιέν κοντράρονται στο πιο ενδιαφέρον ματς της όγδοης αγωνιστικής.

Το γαλλικό πρωτάθλημα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και η 8η αγωνιστική περιλαμβάνει μερικές δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους, ενώ στο «Parc Olympique Lyonnais» θα γίνει το ντέρμπι του σαββατοκύριακου.

Πάμε να αναλύσουμε τα τέσσερα πιο ενδιαφέροντα ματς της αγωνιστικής:

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό

Ένα από τα ματς της αγωνιστικής , αφού οι 5οι της βαθμολογίας Παριζιάνοι, υποδέχονται τους 6ους Γιρονδίνους. Οι δύο ομάδες έχουν από 13 βαθμούς έκαστος, με τους γηπεδούχους να έχουν βάλει 15 γκολ και να έχουν δεχθεί 8. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μέχρι τώρα βρήκαν δίχτυα 11 φορές, με την εστία τους να έχει παραβιαστεί σε 5 περιπτώσεις.

Η παράδοση φαίνεται να δείχνει οριακά επικράτηση της Παρί, αφού η ομάδα του Έμερι έχει 19 νίκες εντός έδρας, 13 ισοπαλίες και 13 ήττες, στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με αντίπαλο την Μπορντό, όλα αυτά τα χρονιά που οι δυο τους συναντιούνται στη Ligue 1.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο σύλλογος του Παρισιού έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια του, ενώ η ομάδα του Ζοσελίν Γκουβερνέκ μετράει 2 νίκες και μία ήττα στις τρεις τελευταίες επισκέψεις.

Πρώτο κανόνι για τους περσινούς πρωταθλητές Γαλλίας είναι Ο Λούκας Μόουρα με 3 τέρματα, ενώ η Μπορντό βλέπει τον Μάλκομ να φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ της με 2 γκολ.

Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Σερζ Οριέ (δεξί μπακ) λόγω καρτών, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν θα παρευρεθούν στον αγώνα οι Γκουλμπέρ- Πουνζέ (αμυντικοί), Τουλαλάν(αμυντικό χαφ), Βάντα (κεντρικός μέσος) και Μορίς-Μπελέι (αριστερό εξτρέμ).

Νις-Λοριάν

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ακούει στο όνομα Νις, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι «αετοί» προελαύνουν στην Ligue 1, αφού βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς. Στον αντίποδα η Λοριάν απειλείται από τώρα με υποβιβασμό, καθώς έχει 6 βαθμούς.

Οι δυο σύλλογοι έχουν συναντηθεί 14 φορές στην ιστορία τους στην έδρα της Νις, με τους γηπεδούχους να έχουν 9 νίκες, τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να φύγουν 2 φορές με το διπλό, ενώ 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η ομάδα του Λούσιαν Φαβρ έχει πετύχει 12 γκολ σε 7 αναμετρήσεις μέχρι τώρα και έχει δεχθεί 4. Από την άλλη εκείνη του Σιλβέν Ριπόλ έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις 4 φορές, ενώ η άμυνα της έχει πολλά προβλήματα κάτι που αντικατοπτρίζεται στις 11 φορές που οι αντίπαλοι έχουν ματώσει τα δίχτυα της.

Όσον αφορά τους σκόρερς, για τους πρωτοπόρους, θραύση κάνει ο «Super Mario» με 4 τέρματα, ενώ η Λοριάν έχει βρει 2 γκολ από τον Καμερουνέζο εξτρέμ, Μπέντζαμιν Μουκάντζο.

Από την Νις θα απουσιάσουν οι Βάλτερ Μπενίτεθ(τερματοφύλακας), Γκοτιέ Γιορίς- Μαξίμ Λε Μαρσάν-Πολ Μπαϊσέ (αμυντικοί) και Μικαέλ Λε Μπιχάν (επιθετικός). Στο ματς δεν θα παίξει και ο μεγάλος σταρ της ομάδας, Μάριο Μπαλοτέλι.

Για την Λοριάν δεν θα αγωνιστούν οι Ουέσλι Λοτόα-Λίντσεϊ Ρόουζ (κεντρικοί αμυντικοί) Παπέ Παγιέ (δεξί μπακ) Σιλβέν Μαρβο εξαιτίας τραυματισμών, ενώ ο επιθετικός Μπένζαμιν Ζανό είναι τιμωρημένος.

Λιόν-Σεντ-Ετιέν

Οι δυο ομάδες βρίσκονται λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, με τους «gones» να βρίσκονται στην 9η θέση με 10 βαθμούς και τους «στεφανουά» στην 7η με 13.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία, αφού οι δυο σύλλογοι έχουν τη δική τους περίοδο κυριαρχίας στο Championnat. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί 52 φορές στην έδρα της Λιόν, με τους γηπεδούχους να έχουν 21 νίκες, του φιλοξενούμενους να έχουν 13, ενώ σε 18 περιπτώσεις το ματς έληξε ισόπαλο.

Η αμάδα του Μπρούνο Τζενέσιο έχει διαφορά τερμάτων +4 (13-9). Από την άλλη ο Κριστόφ Γκαλτιέ βλέπει την δική του ομάδα να σκοράρει 10 φορές και να έχει 6 γκολ παθητικό.

Για την Λιόν θα απουσιάσουν οι Ράφαελ-Ζαλέ (δεξιά μπακ), ο αρχηγός Γκοναλόν (αμυντικό χαφ), ο Γκρενιέ (κεντρικός μέσος) και ο Λακαζέτ (επιθετικός). Στον αντίποδα η Σεντ Ετιέν θα στερηθεί των υπηρεσιών των Περίν (κεντρικός αμυντικός), Πολομά (αριστερό μπακ) και Εμπένγκ (αριστερό μπακ)

Μετς-Μονακό

Οι δυο σύλλογοι έχουν αρχίσει αρκετά καλά τη χρόνια με τους Μονεγάσκους να βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, ενώ η Μετς φιγουράρει στην 6η θέση της κατάταξης με 13.

Όσον αφορά την παράδοση οι γηπεδούχοι έχουν φύγει 20 φορές με τη νίκη, 14 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ σε 11 περιπτώσεις οι φιναλίστ του Champions League του 2004 επικράτησαν του αντιπάλου τους.

Να αναφέρουμε πως η ομάδα του Ζαρντίμ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, έχοντας βρει δίχτυα 15 φορές, ενώ η Μετς έχει σκοράρει 9 φορές, με την εστία της να παραβιάζεται σε 8 περιπτώσεις.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν στην αναμέτρηση χωρίς τους Ματιέ Ουντό (αριστερό μπακ) Ζόναταν Ριβιέρεζ (δεξί μπακ) Κέβιν Λεζέν (δεξί εξτρέμ), Γιαν Ζουφρέ (αριστερό εξτρέμ) και Όπα Ενγκέτ δεξί εξτρέμ). Για τους φιλοξενούμενους δεν θα αγωνιστούν οι Ναμπίλ Ντιράρ (δεξί εξτρέμ) και Φαλκάο (επιθετικός).

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Ρεν-Γκινγκάμπ 21:45

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό 18:00

Καέν-Τουλούζ 20:00
Ντιζόν-Μονπελιέ 20:00
Λιλ-Νανσί 20:00
Μετς-Μονακό 20:00
Ναντ-Μπαστιά 20:00

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Ανζέρ-Μαρσέιγ 16:00

Νις-Λοριάν 18:00

Λυων-Σεντ-Ετιέν 21:45

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x