Euro 2024

Ρεχάγκελ: «Αποδείξτε τι αξίζετε»

Το σύνθημα για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 και 18 Νοεμβρίου) που θα κρίνουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής έδωσε ο Ότο Ρεχάγκελ, κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Εθνικής Ελλάδας. «Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Σε αυτά τα ματς πρέπει να αποδείξετε τι αξίζετε», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην ομιλία του προς τους διεθνείς. Δύσκολα θα παίξει ο Τοροσίδης απέναντι στους Ουκρανούς. Εμβολιάστηκε όλη η αποστολή, εκτός από τρεις παίκτες.

Το σύνθημα για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 και 18 Νοεμβρίου) που θα κρίνουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής έδωσε ο Ότο Ρεχάγκελ, κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Εθνικής Ελλάδας. «Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Σε αυτά τα ματς πρέπει να αποδείξετε τι αξίζετε», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην ομιλία του προς τους διεθνείς.

Ο Γερμανός προπονητής υπολογίζει πολλά στην παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στα ματς κόντρα στους Ουκρανούς, αφού ο μέσος του Παναθηναϊκού είναι από τους παλιότερους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το τελευταίο διάστημα έχει βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ που έχει πετύχει. Η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ο «Κατσούρ» με τη «γαλανόλευκη» ήταν στις 11 Οκτωβρίου του 2008 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όταν η Εθνική είχε επικρατήσει με 3-0 της Μολδαβίας.

Μετά τη χθεσινή προπόνηση, ο Φάνης Γκέκας πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, επειδή αισθανόταν κάποιες ενοχλήσεις. Ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι ο Λαρισαίος επιθετικός της Λεβερκούζεν δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη, πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Ολυμπιακό Στάδιο και παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του ακόμα και για το Ντόνετσκ. Ο διεθνής μπακ-χαφ του Ολυμπιακού ενσωματώθηκε χθες το βράδυ στην αποστολή, αλλά συνεχίζει ακόμα να αισθάνεται ενοχλήσεις.

Από την πλευρά τους, ο Κώστας Χαλκιάς και ο Γιώργος Καραγκούνης δεν προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα. Ο «Κάρα» θα βρίσκεται σίγουρα στη διάθεση του Ρεχάγκελ για τον σαββατιάτικο αγώνα (σ.σ.: σήμερα αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα), ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα το παλέψει για το δεύτερο ματς (σ.σ.: θα δοκιμάσει την Πέμπτη). Τέλος, ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Βαγγέλης Μόρας δεν προπονήθηκαν για λόγους ξεκούρασης.

Έγινε ο εμβολιασμός

Το εμβόλιο της απλής γρίπης έκαναν όλοι διεθνείς και τα μέλη της αποστολής, εκτός του Κατσουράνη, του Παπασταθόπουλου και του Τζόρβα. Πιθανότατα ο οργανισμός των τριών ποδοσφαιριστών έχει ευαισθησία σε κάποιες από τις πιθανές παρενέργειες των συστατικών που περιέχει το εμβόλιο και προτιμήθηκε να μην το κάνουν (π.χ. ένας εξ αυτών το είχε κάνει παλαιότερα και είχε ανεβάσει πυρετό).

Το ιατρικό επιτελείο αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο θα προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό από ιούς και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι θα βοηθήσει τους παίκτες ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να αρρωστήσουν. Το τελευταίο διάστημα ο γιατρός της Εθνικής, Χάρης Χριστόπουλος, βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΠΟ για το συγκεκριμένο θέμα.

* «Θέλω πολύ να πάω στο Μουντιάλ», δήλωσε χθες ο Σεβτσένκο, αλλά απέφυγε να πει με σιγουριά ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να πάει σε μεγάλη διοργάνωση.

* Οι αρμόδιοι στην Ουκρανία υποχρέωσαν τους δημοσιογράφους να φορέσουν μάσκες για να παρακολουθήσουν τη χθεσινή προπόνηση της εθνικής τους ομάδας! Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με τη γρίπη των χοίρων.

* Έκκληση απηύθυνε ο σύνδεσμος φίλων Εθνικής ομάδας «Γαλανόλευκος Φάρος» στο σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων προκειμένου να γεμίσει το ΟΑΚΑ το Σάββατο.

* Διάθεση απλών εισιτηρίων του αγώνα μπαράζ Ελλάδα-Ουκρανία.

* Αγορά των εισιτηρίων του αγώνα μπαράζ Ελλάδα-Ουκρανία μέσω του διαδικτύου.

* Δωρεάν εισιτήρια στους κατόχους διαρκείας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x