Euro 2024

Πέλκας στο sport-fm.gr: «Βγάλαμε αντίδραση, δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί ό,τι έχουμε χτίσει»

Ο Δημήτρης Πέλκας λίγο μετά την εξαιρετική εμφάνισή του κόντρα στο Γιβραλτάρ μίλησε στο sport-fm.gr για το ξέσπασμα της Ελλάδας και τα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια μετά τη βαριά ήττα από την Ολλανδία.

Η Εθνική γύρισε σελίδα μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στην Ολλανδία, κάνοντας το «χρέος» της απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Η γαλανόλευκη επικράτησε 5-0 στην OPAP Arena, πετυχαίνοντας την πιο άνετη νίκη της των τελευταίων ετών και την πρώτη της με πέντε γκολ διαφορά έπειτα από 16 χρόνια. Πρωταγωνιστές σε αυτή ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος είχε 1 γκολ, 1 ασίστ και 1 δοκάρι, αλλά και συνολικά μία πολύ γεμάτη εμφάνιση, αφού πέρασε από τα πόδια σε μεγάλο βαθμό ό,τι καλό έβγαλε η Ελλάδα δημιουργικά, όπως και ο Μαυροπάνος με τον Μασούρα, με τον στόπερ τα Γουέστ Χαμ και τον εξτρέμ του Ολυμπιακού να σημειώνουν δύο γκολ έκαστος.

Ο άσος της Μπασακσεχίρ πλέον, Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος έδειξε το πόσο καλύτερα μπορεί να λειτουργήσει όταν αγωνίζεται στον άξονα και όχι στα «φτερά», μίλησε στο sport-fm.gr και τον Αποστόλη Λιβάνιο λίγο μετά την εξαιρετική του παρουσία με τη γαλανόλευκη, την οποία φόρεσε για 32η φορά, φτάνοντας τα 3 τέρματα και τις 5 ασίστ.



«Ό,τι έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και παραπάνω με το γκρουπ αυτό όλοι μαζί που είμαστε και αυτά που έχουμε χτίσει έως τώρα δεν θέλαμε να το αφήσουμε να διαλύσει με μία κακή εμφάνιση, με μία μεγάλη ήττα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 30χρονος άσος, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια μετά το 3-0 στο Αϊντχόφεν. «Μάθημα για εμάς τα ματς με Γαλλία και Ολλανδία», τονίζει ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr


Η Εθνική έβγαλε αντίδραση μετά το κακό βράδυ στην Ολλανδία, πώς το έζησες το παιχνίδι, ποιες είναι οι σκέψεις σου;
«Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση και βγάλαμε αντίδραση. Βάλαμε πολλά γκολ, θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Εντάξει ο αντίπαλος δεν ήταν υψηλής δυναμικότητας, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που έπρεπε, παρουσιαστήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο 100%. Δείξαμε θέληση από το πρώτο λεπτό, για να βάλουμε γκολ κι άλλο γκολ κι άλλο, για να γράψουμε μεγάλο σκορ, γιατί στο τέλος μπορεί να μετρήσουν και τα γκολ, ποτέ δεν ξέρεις. Συνεχίζουμε, έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικά ματς».

Ελλάδα-Γιβραλτάρ: Δηλώσεις Πέλκα στο sport-fm.gr

Πώς αντιμετωπίσατε αυτές τις ημέρες που κύλησαν μετά το ματς στο Αϊντχόφεν, τι σας είπε ο προπονητής, τι είπατε στα αποδυτήρια; Ποιος ήταν ο πρώτος στόχος, πέραν της νίκης σήμερα;
«Μιλήσαμε οι παίκτες γενικά, αλλά και με τον προπονητή. Ό,τι έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και παραπάνω με το γκρουπ αυτό όλοι μαζί που είμαστε και αυτά που έχουμε χτίσει έως τώρα δεν θέλαμε να το αφήσουμε να διαλύσει με μία κακή εμφάνιση, με μία μεγάλη ήττα. Εντός εισαγωγικών ήταν μία αναμενόμενη ήττα, καθώς παίζαμε μέσα στην Ολλανδία, η οποία είναι μία υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως και η Γαλλία. Το αναλύσαμε, είπαμε πως έγινε ό,τι έγινε και όταν έρθει το δεύτερο ματς με την Ολλανδία θα δούμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε εκείνο το παιχνίδι. Είπαμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα ματς το οποίο δεν σηκώνει τίποτα άλλο παρά μόνο τη νίκη και αν μπορούσαμε με μεγάλο σκορ. Το καταφέραμε σήμερα αυτό και έχουμε μπροστά μας δύο τελικούς».

Πώς έχετε στο μυαλό σας την αποστολή σας, η οποία είναι ούτως ή άλλως δύσκολη, αφού υπάρχουν στον όμιλο Γαλλία και Ολλανδία; Το ξέρατε ότι είναι δύσκολη αποστολή και δεν πρόκειται να πει κανείς ότι θα είναι αποτυχία αν δεν προκριθείτε.
«Κοίτα, τώρα και στο Euro αν πάμε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε περίπου τέτοιες ομάδες. Δηλαδή, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία, τέτοιες ομάδες. Οπότε σίγουρα αποτελούν μάθημα αυτά τα παιχνίδια. Κερδίζεις εμπειρίες, γίνεσαι πιο δυνατός, πιο σοφός, ώστε όταν έρθουν ξανά αυτά τα παιχνίδια να τα αντιμετωπίσεις διαφορετικά και να είσαι πιο έτοιμος».



Το πρώτο διάστημα στην Μπασακσεχίρ πώς το ζεις;
«Γενικά είναι καλό, πολύ καλό, αν και αγωνιστικά δεν ξεκινήσαμε καλά στα παιχνίδια. Άλλαξε ο προπονητής, μόλις τώρα ήρθε ο νέος. Ωστόσο, έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Πιστεύω ότι θα τον βρούμε τον δρόμο μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x