Euro 2024

Κούμαν: «Έχει ανέβει πολύ η Ελλάδα, κληρωθήκαμε στον χειρότερο δυνατό όμιλο»

Με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική Ελλάδος μίλησε ο Ρόναλντ Κούμαν μετά τη νίκη της Ολλανδίας επί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην «Opap Arενα».

Ο Ρόναλντ Κούμαν τόνισε πως η Ολλανδία κληρώθηκε στον δυσκολότερο προκριματικό όμιλο του Euro 2024 κόντρα στη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και τη δυνατή Ελλάδα και χαρακτήρισε πολύ πιο εύκολα τα υπόλοιπα εννιά γκρουπ.

Αναλυτικά: «Αυτός ήταν ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Ήμασταν άτυχοι με την κλήρωση που είχαμε. Αν δείτε τα υπόλοιπα γκρουπ, θα δείτε χώρες που αντιμετώπισαν πιο εύκολους αντιπάλους. Εμείς κληρωθήκαμε με τη Γαλλία, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Mundial, και την Ελλάδα που έχει βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα».

Στα καθαρά αγωνιστικά, τόνισε πως: «Η Ελλάδα δεν άξιζε να βάλει γκολ και δεν είχε καμία φάση. Όμως όταν είσαι στο 0-0 πρέπει να είσαι προσεκτικός. Όμως, αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε έναν σπεσιαλίστα στα πέναλτι, στα κόρνερ και γενικά στις στατικές φάσεις. Ο Βέγκχορστ είναι η πρώτη μας επιλογή κι εάν δείτε το τι πέναλτι χτυπάει στις προπονήσεις, είναι αυτός που τολμά.

Μετά ήταν ο Βίρτζιλ στο δεύτερο πέναλτι. Όταν είδα τον Βίρτζιλ, σκέφτηκα πώς δεν θα ήταν μία βραδιά που η μπάλα θα πήγαινε στη λάθος πλευρά. Ο Βίρτζιλ χτύπησε καλά το πέναλτι και καθόρισε τον αγώνα.

Εμείς είχαμε πολλές ελλείψεις με Γαλλία, αλλά και με Ελλάδα. Με την Ελλάδα κυριαρχήσαμε στα δύο παιχνίδια. Εάν έχουμε άπαντες διαθέσιμους, είμαστε μία καλή ομάδα. Όμως, γενικά, θα πρέπει να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x