Euro 2024

Να σε πω τη μοίρα σου, να σε πω την Εθνική σου…

Δεν θέλει ψιλά. Δεν θέλει να το «ασημώσεις». Το sport-fm.gr είναι… large. Κι αφού έμαθε από μέντιουμ, καζαμίες κι αστρικές συνομωσίες τι θα κάνει η Εθνική στα ματς του Μουντιάλ, το μοιράζεται μαζί σου

Μηχανή του χρόνου δεν υπάρχει. Κι αν υπήρχε, θα την είχαμε καβαλήσει για να δούμε πόσα χρόνια ακόμα η Μόνικα Μπελούτσι θα αρνείται πεισματικά να γεράσει.

Τα σημάδια όμως για το τι θα γίνει στο μέλλον υπάρχουν παντού. Αρκεί να τα ερμηνεύσεις. Ε, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της Εθνικής μας στο Μουντιάλ, το sport-fm.gr το έκανε!

Και σε συνεργασία με ανώτερα πνεύματα, αστρολόγους με κληρονομικό χάρισμα και 5-6 ουίσκια on the rocks, σου λέει χαρτί και καλαμάρι τι θα γίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πήγε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες ο Γιώργος Μαραθιανός


Κολομβία-Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ όλα πάνε άψογα για την Εθνική: Τραυματισμοί δεν υπάρχουν. Η Καλομοίρα (λήφθηκαν ρητές διαβεβαιώσεις πως) δεν θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα. Την ίδια ώρα η Κολομβία δεν μπορεί να πει το ίδιο.

Το ξόρκι «Ότο» δεν μπόρεσε να λυθεί από τοπικούς μάγους και μέχρι την έναρξη του αγώνα οι Λατινομερικανοί έχουν μείνει (εξαιτίας τραυματισμών, πυρετών, τροφικών δηλητηριάσεων και ακατάαχετου «τσιρλιού») με επτά παίκτες. Στο ταξί που μεταφέρει την αποστολή στο γήπεδο ο Πέκερμαν το παίρνει απόφαση. Θα επιστρατεύσει παλαιμάχους.

Ο Χιγκίτα δέχεται ενθουσιωδώς την πρόσκληση. Με ρητό όρο ότι θα παίξει επιτέλους επίθεση. Στο παιχνίδι η Εθνική μας εκμεταλλεύεται το κενό του Βαλντεράμα (που αρνήθηκε να ξαναπαίξει κουρεμένος) και κυριαρχεί. Ώσπου τελικά δικαιώνεται. Ο Μόρας φεύγει σαν βέλος στην αντεπίθεση, φτάνει απέναντι από τον (42χρονο) Μοντραγκόν και του ξηγιέται λόμπα αλά Ζιοβάνι. Η εξέδρα παραληρεί, ο Σάντος χαμογελάει 1,5 ολόκληρο δευτερόλεπτο κι ο κόουτς Χελάκης ουρλιάζει:

«Αυτά τα κάνει ο Μόρας, πριν από 11 χρόνια ο Ζιοβάνι και πριν από 50 χρόνια ο Πελέ». Εν τω μεταξύ στην απελπισία του ο Πέκερμαν ρίχνει στο γήπεδο την Κολομβιανή ρεπόρτερ που ‘χει κάνει θραύση στη Βραζιλία. Ο κόμματος εκμεταλλεύεται ότι οι διεθνείς τη μαρκάρουν με τα μάτια, παίρνει ασίστ-σκορπιό απ’ τον Χιγκίτα κι ετοιμάζεται να σκοράρει. Ωστόσο ο Τζαβέλλας πετάγεται σαν από μηχανής Θεός και πείθοντάς τη να βγάλουν selfie πάνω στη γραμμή του τέρματος, αποσοβεί την ισοφάριση!


Ιαπωνία-Ελλάδα

Μετά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας, ο ενθουσιασμός βαράει κόκκινο στην Εθνική. Η φοβερή ψυχολογία κάνει τους διεθνείς να λένε πως «όλοι οι αντίπαλοι είναι ίδιοι για μας». Μέχρι που στο παιχνίδι με την Ιαπωνία έρχονται αντιμέτωποι με… αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Αδυνατώντας να ξεχωρίσουν φυσιογνωμίες, οι αμυντικοί χάνουν τα μαρκαρίσματα. Ο Καραγκούνης εκνευρίζεται γιατί νομίζει ότι ο προσωπικός του αντίπαλος τον ακολουθεί παντού. Ο Μήτρογλου ζητάει… κόντρα από τον Χόντα.

Μοιραία, έρχεται το λάθος. Πιστεύοντας ότι του γίνεται παρατήρηση για μέρος της γάμπας που δεν έχει αποτριχώσει, ο Χολέμπας -αντί για Καγκάουα- ακούει «χαλάουα». Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελευθερώνεται, πασάρει στον Κόνο Γιασουγιούκι κι εκείνος πλασάρει τον Καρνέζη. Όλα μαυρίζουν. Κι ενώ το όνομα του σκόρερ δημιουργεί την εντύπωση ότι γάτα πέρασε πάνω απ’ το πληκτρολόγιο αυτού που χειρίζεται το μάτριξ του γηπέδου, η Εθνική δημιουργεί την εντύπωση πώς δεν μπορεί να συνέλθει.

Ώσπου μέσα στον Σάντος ξυπνάει ο… Μιγιάγκι! Στην τελευταία φάση του αγώνα -κι ενώ έχουμε κερδίσει κόρνερ- ο κόουτς ψάχνει τον δικό του «Ντάνιελ Λαρούσο». Τυχαίνει να περνάει από μπροστά του ο Σαλπιγγίδης. Αυτό ήταν. Ο Σάντος του δίνει εντολή να κάνει το «γερανό». Ο «Σάλπι» πιάνει μονοκόμματο βολέ απ’ το συστημένο κόρνερ του Βύντρα και καρφώνει την μπάλα στο παραθυράκι.

Χάος! Ο κόσμος ξεσπά στην εξέδρα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βγάζουν ανακοίνωση εναντίον του Σαλπιγγίδη επειδή σκόραρε με χορευτικό που προσβάλλει την ιστορία του δικεφάλου. Ο Τζαβέλλας καταφέρνει να βγάλει selfie μέσα απ’ το κουβάρι των παικτών που πανηγυρίζουν έξαλλα τον πολύτιμο πόντο!

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού

Η ισοπαλία με τους Ιάπωνες αποδεικνύεται χρυσάφι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πλέον μας αρκεί άλλη μια στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού για να γίνει αυτό που όλοι περιμένουμε: Να βγάλει διαφήμιση ο ΛεΠα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση! Οι Αφρικανοί όμως αποδεικνύονται σκληρά… καρύδια. Έχουν την πλήρη υπεροχή. Έχει κέφια ο Ντρογκμπά.

Βλέποντας τα σκούρα, ο Σάντος αλλάζει διάταξη. Αποφασίζει να παίξουμε αμυντικά. Η κίνηση όμως να βάλει και δεύτερο τερματοφύλακα γίνεται τελικά αντιληπτή από τον τέταρτο. Και κάπου εκεί ο Τουρέ το παίρνει πάνω του. Πιάνει ένα απ’ τα γνωστά εν στάσει σουτ έξω απ’ την περιοχή. Της ομάδας του. Και ξεγελώντας τον Καπίνο (που έχει μείνει μόνος μετά την προώθηση του Καρνέζη στα χαφ) ανοίγει το σκορ.

Η Εθνική δεν πανικοβάλλεται όμως. Με ηγέτη τον Καραγκούνη, που έχει πατήσει περισσότερα εκατοστά στο γήπεδο απ’ αυτά που (συνολικά) χάρισε η φύση στην 18άδα της Ακτής, αντεπιτίθεται. Ώσπου πριν την εκτέλεση ενός φάουλ, ο αρχηγός ακούει απ’ την εξέδρα το γνωστό σύνθημα που τον παρομοιάζει με τον Γκουσγκούνη. Κι αφού παραφράζει τη διάσημη προειδοποίηση του εθνικού μας μπήχτη («τείχος, βάστα, θα ζμπρώξω γερά») ισοφαρίζει με σουτ-μπανάνα!

Το άγχος κυριεύει τον αντίπαλο. Είναι φανερό σε κάθε κίνηση του (συνήθως ψύχραιμου) Κόλο Τουρέ. Έτσι, ο Αφρικανός αμολά αϊτό σε ένα κόρνερ. Δεν ασχολείται με τον προσωπικό του αντίπαλο. Κι όταν το κάνει, είναι πια αργά. Γιατί ο Φετφατζίδης του έχει πάρει ήδη την κεφαλιά. Έχει βάλει ήδη φωτιά στην εξέδρα. Κι ο ίδιος ο Κόλο, με τη γνωστή κίνηση όταν τα κάνει κώλο (κράτημα κεφαλιού με τα χέρια και ύφος σαν αυτό που είχες όταν η μάνα σου σ’ έπιασε πρώτη φορά να βλέπεις τσόντα) έχει γίνει ήδη φόντο στη selfie του Τζαβέλλα!


Αγγλία-Ελλάδα

Η πρόκριση στους «16» έχει προκαλέσει ντελίριο στην Ελλάδα. Τι κι αν η τσέπη δε βαστά ούτε για Αντίρριο, όλοι ψάχνουν εισιτήριο για Ρίο. Πίσω στη Βραζιλία η Εθνική είναι πανέτοιμη για το ματς με την Αγγλία. Λίγο πριν την έναρξη οι διεθνείς στριμώχνονται στη φυσούνα, ώστε στο γήπεδο να μπει πρώτος και να κάνει ποδαρικό ο (πάντα γουρλής) Τζέραρντ. Και μέσα στο ματς τα mind games πάνε σύννεφο.

Πρώτα λοιπόν ο Κονέ προκαλεί τον Ρούνεϊ λέγοντάς του πως η εμφύτευση του Αντόνιο Κόντε είναι απείρως πιο πετυχημένη. Ο Τοροσίδης του φωνάζει ότι όλο και σε κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τα ξαναπούνε. Του παρά-χρόνου! Και χωρίς αυτά όμως, η Εθνική παίζει εξαιρετικά. Ο Βύντρα οργώνει την πλευρά. Ο Τζιόλης καταπίνει τον Λάμπαρντ. Ο Σαμαράς δε σταματάει ούτε με εντολή Σαμαρά.

Η διαιτησία όμως είναι φανερά κόντρα. Το κοράκι τα δίνει όλα στους Εγγλέζους (sic) και προκαλεί μαζικές κατάρες στην Ελλάδα να γυρίσουνε τα πόδια του ανάποδα και αντί να πηγαίνει, να ‘ρχεται. Δε φτάνει λοιπόν που δίνει ανύπαρκτα φάουλ. Σε ένα απ’ αυτά έξω απ’ την περιοχή, βγάζει το περίφημο σπρέι. Μόνο που δεν είναι για τη γραμμή. Είναι αναισθητικό με συμπυκνωμένη ποδαρίλα του Χουλκ που κυκλοφορεί στο βραζιλιάνικο εμπόριο. Το τείχος μας λιποθυμάει σύσσωμο απ’ τις αναθυμιάσεις αλλά για καλή του τύχη, η εκτέλεση του Στάριτζ έχει δόση Λίβερπουλ: Σταματάει στο δοκάρι!

Κι αφού ο διαιτητής δεν καταφέρνει -ούτε αυτός- να μας λυγίσει, η FIFA τον κάνει… αλλαγή. Στη θέση του μπαίνει ο Γιαπωνέζος καμικάζι που έδωσε το πέναλτι-αρκούδα στη Βραζιλία. Και δε χρειάζεται παρά λίγα μόνο λεπτά για το χειρουργείο. Κατά τη διάρκεια λοιπόν μια κοκκορομαχίας στην περιοχή, ο Γουέλμπεκ στραμπουλάει τη γλώσσα του προσπαθώντας να πει «Παπασταθόπουλος». Η μαυροφόρα δίνει αμέσως πέναλτι, ο Τζέραρντ νικάει τον Γλύκο και η Αγγλία προκρίνεται!

Οι μισοί διεθνείς πάνε καρότσι τον διαιτητή. Ο Χριστοδουλόπουλος, πικραμένος, κάνει παραγγελιά στα μεγάφωνα ένα τραγούδι του συνονόματου. Του λένε ότι έχει μόνο Τερλέγκα. Λέει «ας είναι». Κι ενώ η πενιά απαλύνει τον πόνο κι η βελούδινη φωνή προστάζει «φωτογράφεεεεε, τράβα μια φωτογραφία», ο Τζαβέλλας παραμερίζει τη στενοχώρια του. Βγάζοντας την τελευταία περήφανη selfie, την ώρα που στα μεγάφωνα παίζει, παρηγορητικά πια, Έφη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x