Euro 2024

Νέιθαν Ακέ στο sport-fm.gr: «Είμαστε σχεδόν στο Euro, πιεστήκαμε αρκετά από τον Ιωαννίδη»

Ο Νέιθαν Ακέ τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον Φώτη Ιωαννίδη και μετά το τέλος του αγώνα με την Εθνική Ελλάδος αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη πρόκριση της Ολλανδίας στο Euro 2024.

Η Ολλανδία πήρε τη νίκη επί της Εθνικής ομάδας και ουσιαστικά έκλεισε θέση στα γήπεδα της Γερμανίας και το Euro 2024. Ο κεντρικός αμυντικός των «Οράνιε» και της Μάντσεστερ Σίτι, Νέιθαν Ακέ, μίλησε στον Θανάση Κρητικό και το sport-fm.gr

Ο στόχος της πρόκρισης σχεδόν επετεύχθη μετά και τη νίκη επί της Εθνικής Ελλάδος. Ήταν αυτό το πιο κρίσιμο παιχνίδι;
«Έπρεπε να κερδίσουμε την Ελλάδα για να βρεθούμε πιο κοντά στο Euro. Αυτός ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Ήταν σίγουρα το πιο σημαντικό παιχνίδι, αφού είχαμε απέναντί μας μία ομάδα που ήθελε την πρόκριση όσο εμείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να βγούμε νικητές, με αρκετά καλή εμφάνιση».



Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ελληνική ομάδα. Πώς το έζησες μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
«Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία σκληρή έδρα. Μετά από τα πρώτα 15 λεπτά κυριαρχήσαμε, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και πήραμε πολλές στημένες φάσεις. "Αγγίξαμε" το γκολ στο χαμένο πέναλτι του Βέγκχορστ. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά όσο δεν βρίσκαμε δίχτυα, το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Προς το τέλος οι αντίπαλοι ανέβηκαν ψηλά, με αποτέλεσμα να πιεστούμε αρκετά από τον Ιωαννίδη και την επίθεση της Ελλάδας. Τα δώσαμε όλα, καταφέραμε να κερδίσουμε και να κρατήσουμε το μηδέν».

Οι τρεις σερί ήττες, οι δύο από αυτές στο πρωτάθλημα, φέρνουν πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι;
«Ήταν μία περίοδος με αρνητικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να έχουμε μειωμένη απόδοση. Πρέπει να αναλύσουμε και να αφήσουμε πίσω τις ήττες από Γουλβς και Άρσεναλ και φυσικά να επανέλθουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου με τη Μπράιτον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x