Euro 2024

Όλοι μέσα... και επίθεση (WEB TV)

Η άμυνα είναι η βάση, αλλά πλέον χρειάζεται η επίθεση. Κι ο Φερνάντο Σάντος το ξέρει πολύ καλά που δουλεύει σε αυτό το κομμάτι, έχοντας στη διάθεσή του τους πάντες. Φουλ για βασικός ο Καραγκούνης.

Καλή η άμυνα, αυτή μας κράτησε ζωντανούς κόντρα στην Ιαπωνία, αλλά πλέον απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, η Εθνική χρειάζεται γκολ. Ένα... χρυσό γκολ για να έρθει ενδεχομένως η πρόκριση. Και πρώτος απ’ όλους το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο Φερνάντο Σάντος.

Αποστολή στη Βραζιλία: Σωτήρης Ταμπάκος

Την Κυριακή οι ρυθμοί στο προπονητικό κέντρο του Αρακαζού ανέβηκαν κατακόρυφα και οι διεθνείς... φουλάρουν τις μηχανές για τον «τελικό» με τους Αφρικανούς. Σήμερα, λοιπόν, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε και τους 23 παίκτες του στη διάθεσή του. Τόσο ο Κώστας Μανωλάς, όσο και ο Κώστας Μήτρογλου συμμετείχαν κανονικά αφού όπως αναμενόταν τα μικροπροβλήματά τους δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Από κει και πέρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε το βάρος στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Άλλωστε εκεί είναι που παρουσιάζεται το «πρόβλημα» και στόχος του Σάντος είναι κόντρα στην παρέα του Ντρογκμπά να βγουν περισσότερες φάσεις που θα μετουσιωθούν σε κάποιο τέρμα. Συν τοις άλλοις, έδωσε ιδιαίτερη βάση στα στημένα, τα οποία πιστεύει πως πρέπει (και μπορούν) να δώσουν επιθετικές λύσεις.

Στο πλαίσιο των δοκιμών που κάνει ο Ίβηρας κόουτς και προκειμένου να διατηρήσει φρέσκους τους παίκτες του, δοκίμασε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμαρά και στα αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Ακόμα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ενδεκάδα, ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται πως παίζονται τρεις θέσεις, με την μία μάλιστα να είναι η πιο... σίγουρη. Η αμυντική τετράδα (Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης) και ο τερματοφύλακας (Καρνέζης) δεν αλλάζουν. Ο Καραγκούνης θα ‘ναι... θαύμα να μην πάρει την θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη, παίζοντας σε ρόλο εσωτερικού μέσου –όπως και ο Κονέ, με τον Μανιάτη να γίνεται εξάρι. Στα δεξιά της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης που είναι και πιο έμπειρος δείχνει να ‘χει ένα προβάδισμα έναντι του Φετφατζίδη, με τον Σαμαρά στο άλλο άκρο και τους Γκέκα, Μήτρογλου να «μονομαχούν» για την θέση στην κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x