Stoiximan Super League

Έχασε, αλλά… κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Τη συνεχή βελτίωσή του επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να έχασε 2-1 από την Φενέρμπαχτσε, πληρώνοντας δύο στιγμές αδράνειας, αλλά έβγαλε αρκετές αρετές και «αδικείται» από το σκορ. Ποιοι ξεχώρισαν.

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο -διαρκώς ανεβασμένος- Παναθηναϊκός στην Πόλη.

Μπορεί οι πράσινοι να ηττήθηκαν 2-1 από την Φενέρμπαχτσε –στο πιο δυνατό φετινό τεστ τους- ωστόσο έδειξαν… ωραία πράγματα στην επίθεση, έβγαλαν δουλειά και «αδικούνται» από το σκορ στην Τουρκία.

Ο Στραματσόνι επέλεξε για πρώτη φορά (για περίπου 70’) το 3-4-2-1, με το οποίο η ομάδα του είχε προβλήματα στην άμυνα (κυρίως λόγω της κακής βραδιάς του Ιβάνοφ, την οποία τιμώρησε δις ο Εμενίκε), αλλά λειτούργησε καλά μπροστά, με αυτοματισμούς, με συνεργασίες, με… κέφι, με αρκετές ευκαιρίες και ένα γκολ του Μπεργκ, με το οποίο ισοφάρισε προσωρινά το τριφύλλι.

Ο «μαέστρος» Λεντέσμα επιβεβαίωσε -όσο είχε ανάσες- την κλάση του (έκανε τα πάντα στο πρώτο μέρος), ο Λουντ είναι εμφανώς βελτιωμένος και κλέβει τις εντυπώσεις, ο Μπεργκ επέστρεψε στα γκολ (με όμορφο τελείωμα), ο Ιμπάρμπο έδειξε σε 2-3 περιπτώσεις πως μπορεί να γίνει «σημείο αναφοράς» του Παναθηναϊκού, ο Ζέκα ήταν ο... Ζέκα, ο Μέστο είχε καλή παρουσία, ενώ ο Χουλτ αν και με πολλές δυνάμεις, δεν βοήθησε ουσιαστικά.

inner
inner
inner
inner
inner
inner

Το ματς

Άσχημα ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό, με την Φενέρμπαχτσε να προηγείται από τα… αποδυτήρια. Ο Ιβάνοφ –που έπαιζε στο αριστερό άκρο της άμυνας (τριάδα πίσω οι πράσινοι)- ήταν «τρύπα» και ο ταχύτατος Εμενίκε έφυγε στην πλάτη του μόλις στο 3’, εκτελώντας τον Στιλ για το 1-0, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να φέρει ευθύνη, αφού το «έφαγε» στην κλειστή του γωνία. Η ομάδα του Στραματσόνι –με νέο σύστημα- δεν πατούσε καθόλου καλά, οι Τούρκοι χτυπούσαν… ανελέητα από την πλευρά του Ιβάνοφ (δεν είχε και καλή κάλυψη από τον Χουλτ) και λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Φερναντάο σημάδεψε άουτ, ενώ ο Ουτσάν νικήθηκε από κοντά από τον Στιλ.

Μετά το 15’ οι πράσινοι «μεταμορφώθηκαν» και έβγαλαν τις αρετές τους στο Σουκρού Σαράτσογλου, αναλαμβάνοντας πλήρως τα ηνία. Κι αφού η ελληνική ομάδα έστειλε το… προειδοποιητικό μήνυμα (με τον Ιμπάρμπο να κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να δίνει στον Λουντ, ο οποίος έχασε το τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνο), ήρθε η ισοφάριση με εξαιρετικό συνδυασμό! Ο Ζέκα έβγαλε εκπληκτική κάθετη για τον Μέστο (εξαιρετικός, εν αντιθέσει με τον Χουλτ που έδειξε «έξω από τα νερά του), αυτός πέρασε μπαλιά-ξυράφι για τον Μπεργκ και ο Σουηδός στο 23’ έγραψε με όμορφο τελείωμα το 1-1.

Το 3-4-2-1 δούλευε πολύ καλά στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό. Με κυκλοφορία της μπάλας, με κατοχή, με αυτοματισμούς, με συνεργασίες μεταξύ των παικτών του. Μ’ αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, παραλίγο ο Μπεργκ να υπογράψει την ανατροπή στην Πόλη. Ο Λεντέσμα (που έκλεβε μπάλες, έδινε ηρεμία στο κέντρο και έβλεπε γήπεδο, δείγμα της τεράστιας κλάσης του) έδωσε κάθετα στον Λουντ (ακόμα ένα καλό παιχνίδι), αυτός με την μία στον ηγέτη του τριφυλλιού, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την σαφέστατη ανωτερότητα της ομάδας του Στραματσόνι, την ίδια ώρα που πίσω δεν απειλούταν καθόλου (πάντα με τρεις στόπερ). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία, με τους πράσινους να είναι εμφανώς ανώτεροι, να δείχνουν καλό πρόσωπο και το πρόσημο να είναι θετικό και… ελπιδοφόρο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το ίδιο σύστημα, με τους ίδιους παίκτες και την ίδια όρεξη στο δεύτερο μέρος. Και πάνω που πίεζε για το γκολ (με μια εκπληκτική ενέργεια του Ιμπάρμπο από τα δεξιά να μην συνοδεύεται από εξίσου καλή σέντρα και να «αδικεί» την προσπάθειά του), ήρθε μια ακόμα αμυντική αδράνεια. Οι πράσινοι είχαν μείνει ψηλά, η τριάδα των στόπερ δεν λειτούργησε ούτε τώρα καλά και οι Τούρκοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, με τον Εμενίκε στο 54’ (σχεδόν σε κενή εστία) να διαμορφώνει το 2-1. Μπορεί αυτό το τέρμα να «πάγωσε» τους παίκτες του Στραματσόνι, να τους έκοψε εν μέρει τα φτερά, αλλά δεν το έβαλαν κάτω και παραλίγο με τη συμπλήρωση μιας ώρας να ισοφαρίσουν για δεύτερη φορά, αλλά ο κεφάτος Λουντ σημάδεψε μόλις άουτ, έπειτα από όμορφη μπαλιά του Ιμπάρμπο.

Κάτι τα βαριά πόδια, κάτι το… κατακαλόκαιρο, κάτι η κούραση έριξαν κάπως τον ρυθμό του αγώνα μετά το 60’. Φυσιολογικά ο Λεντέσμα «έπεσε», ο Ιμπάρμπο δεν είχε τις ίδιες ανάσες και τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι αξιοσημείωτο στο Σουκρού Σαράτσογλου. Μετά το 70’ ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Βιγιαφάνιες κι αυτόματα ο Παναθηναϊκός άφησε το 3-4-2-1 για το κλασικό 4-2-3-1. Ο Αργεντινός προσπάθησε με 2-3 κινήσεις –μαζί με τον φρέσκο Μπουμάλ- να δώσουν το… κάτι παραπάνω στην ομάδα τους, αλλά δεν έβγαινε η τελική πάσα για να γίνουν απειλητικοί οι πράσινοι στην εστία της Φενέρ. Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα –κάτι που θα άξιζε βάσει της εικόνας του, αλλά και των ελάχιστων απειλών που δέχθηκε από τους Τούρκους- αλλά στο 84’ ο Κλωναρίδης (από εξαιρετική κάθετη του Μπεργκ) νικήθηκε σε τετ-α-τετ και παρέμεινε ως το τέλος το 2-1.



Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο (81’ Ρέις), Χουλτ (84’ Νάνο), Ιβάνοφ, Μολέδο, Κουτρουμπής (73’ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Λουντ (65’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (88’ Βλαχοδήμος), Λεντέσμα (77’ Κλωναρίδης), Μπεργκ

Φενέρμπαχτσε: Φαμπιάνο (25’ Τασκιράν), Χακάν, Κιάερ, Νοϊστάντερ, Τσενέρ (46’ Φαν ντερ Βιλ), Οζάν (46’ Σόουζα), Σαλίχ, Ατίφ (46’ Ποτούκ), Χασάν Αλί, Εμενίκε (69’ Στοχ), Φερνταντάο (82’ Μελίχ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x