Champions League

Έχασε τα πολλά, πάει για λίγα αλλά… καλά

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την Μπριζ βάζει τέλος στα όνειρα για συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, αλλά δίνει δεύτερη ευκαιρία στα play offs του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε ακόμη και την τελευταία ελπίδα να παίξει στο Champions League μετά τον αποκλεισμό του από την Μπριζ, αλλά και τη δυνατότητα να βάλει στα ταμεία του τα πολύ μεγάλα έσοδα που συνεπάγονται από τη συμμετοχή στους ομίλους.

Αν το «τριφύλλι» περνούσε την Μπριζ αλλά και την αντίπαλό του στα play offs του Champions League θα έπαιρνε 2 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα play offs και άλλα 12 εκατ. ευρώ απλώς με την παρουσία του στα γκρουπ του Champions League. Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη πριμοδοτείται με 1,5 εκατ. και κάθε ισοπαλία 500.000 ευρώ, η πρόκριση στους «16» αποφέρει 5,5 εκατ., στα προημιτελικά 6 εκατ., στα ημιτελικά 7 εκατ. και στον τελικό 15 εκατ. για το νικητή και 10,5 εκατ. για τον ηττημένο. Πέρα από όλα τα πριμ, παίζοντας στους ομίλους θα έπαιρνε άλλα 6,5 εκατ. ευρώ από το market pool (ο Ολυμπιακός θα εισέπραττε λιγότερα, αφού το ποσό που προοριζόταν για την Ελλάδα θα μοιραζόταν και σε δεύτερη ομάδα). Ακόμη όμως κι αν ο Παναθηναϊκός αποκλειόταν στα play offs του Champions League, θα έπαιρνε 3 εκατ. ευρώ ως πριμ παρηγοριάς και θα συνέχιζε απευθείας στους ομίλους του Europa League έχοντας εξασφαλισμένη παρουσία στην Ευρώπη μέχρι το Δεκέμβριο.

Πλέον, με τον αποκλεισμό του από την Μπριζ, ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 400.000 ευρώ ως πριμ… παρηγοριάς και θα μεταφερθεί στα play offs του Europa League όντας ισχυρός στην κλήρωση της Παρασκευής και διεκδικώντας την πρόκριση στους ομίλους εκείνης της διοργάνωσης. Αν αποκλειστεί ΚΑΙ στα play offs του Europa League, θα εισπράξει 230.000 ευρώ επιπλέον και δεν θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Αν, όμως, καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League, θα πάρει 2,4 εκατ. ευρώ ως πριμ συμμετοχής. Κάθε νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» ως πρώτος ομίλου αποφέρει 500.000 και ως δεύτερος 250.000 ευρώ. Η συμμετοχή στους «32» αντιστοιχεί σε 500.000, στους «16» σε 750.000, στα προημιτελικά σε 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ενώ ο νικητής του τελικού παίρνει 6,5 εκατ. και ο ηττημένος 3,5 εκατ. ευρώ. Πέρα από όλα αυτά, θα εισπράξει και χρήματα από το market pool, μίνιμουμ 1,5 εκατ. και μάξιμουμ 3,5 εκατ. ευρώ (ανάλογα με το αν θα προκριθούν στους ομίλους ΠΑΟΚ και Ατρόμητος).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x