Champions League

Έχασε τα πολλά, πάει για τα… αρκετά λεφτά η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με τον αποκλεισμό της από την ΤΣΣΚΑ θα διεκδικήσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια στο Europa League. Τι σημαίνει οικονομικά αυτό; Το sportfm.gr έχει τις απαντήσεις.

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο και ταυτόχρονα να έχει πολύ σημαντικά έσοδα έχασε η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό της από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Πλέον η «Ένωση» έχασε το τρένο για τους χρυσοφόρους ομίλους, αλλά θα παλέψει για να μπει σε αυτούς του Europa League όπου τα λεφτά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό της κερδίζει αυτομάτως ως πριμ παρηγοριάς 420.000 ευρώ και θα μεταφερθεί στα play offs του Europa League. Στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού και στην επόμενη φάση, η «Ένωση» θα αποζημιωθεί με 245.000 ευρώ και θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη για φέτος. Αν τα καταφέρει, ωστόσο, η πρόκριση στους ομίλους του Europa League προσφέρει πάγιο μπόνους 2,6 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα κάθε νίκη πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000. Η πρόκριση στους «32» ως πρώτος του ομίλου αποφέρει 600.000 και ως δεύτερος 300.000, ενώ σε αυτά τα ποσά προστίθεται και το πριμ συμμετοχής στον πρώτο νοκ άουτ γύρο, ύψους 500.000. Για τους «16» το πριμ αυξάνεται στις 750.000, για τα προημιτελικά στο 1 εκατ., για τα ημιτελικά στα 1,6 εκατ., ενώ ο νικητής του τελικού θα πάρει 6,5 εκατ. και ο χαμένος 3,5 εκατ.

Σημειώνεται πως από την UEFA προβλέπεται ένα ποσό για το market pool (ποσό που αντιστοιχεί στην εμπορική αξία κάθε χώρας και διανέμεται στις ομάδες της που μπαίνουν στους ομίλους). Σημειώνεται πως την πρόκριση πέραν της ΑΕΚ διεκδικούν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος και ότι προβλέπεται ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο για τον Κυπελλούχο (στην περίπτωση της Ελλάδας τον ΠΑΟΚ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x