Stoiximan Super League

Έχει καλύτερο στόπερ ο Ολυμπιακός;

Τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό με τη Χάποελ, ο Δημήτρης Σιόβας επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων» στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά και ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναρωτιέται.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, ο Δημήτρης Σιόβας επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των “ερυθρόλευκων” στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Ήταν λογικό λοιπόν τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον διεθνή στόπερ των Πειραιωτών, για να φανεί αν τελικά ο έμπειρος αμυντικός είναι σε τόσο κακή κατάσταση, που ο Μπέντο επέμενε σε Μποτία, Ντα Κόστα και Βιάνα για το κέντρο της άμυνας.

Μια επιμονή που διήρκεσε ένα μήνα,καθώς από τα τέλη του Σεπτέμβρη ο Σιόβας είναι έτοιμος ν' αγωνιστεί. Το συμπέρασμα είναι, με βάση αυτά που είδαμε στο χθεσινό ματς, πως ο Έλληνας άσος είναι ο καλύτερος στόπερ που έχει στη διάθεση του ο Μπέντο. Μπορεί για κάποιους ο Σιόβας να μην είναι η καλύτερη επιλογή για το κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων” και είναι σεβαστή φυσικά η άποψη τους.

Ωστόσο έχοντας ακόμα “νωπές” μνήμες από τα “κατορθώματα” των άλλων κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού, είναι αδύνατον να μην αναρωτηθεί κάποιος για το λόγο που εδώ κι ένα μήνα ο Μπέντο άφηνε τον Σιόβα εκτός αποστολής. Σίγουρα το ματς με τον Πλατανιά (λόγω των πολλών αλλαγών που έκανε ο Παράσχος) δεν ήταν και το πλέον αξιόπιστο “διαγώνισμα” για να κρίνει κάποιος την αγωνιστική επιστροφή του Σιόβα, ωστόσο όσοι θυμούνται τι “βαθμό” πήραν Ντα Κόστα και Βιάνα σ' αντίστοιχο ματς (στη Λάρισα) μάλλον θ' αναφωνήσουν “Σιόβας και πάλι Σιόβας”.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού καλείται να δείξει με τις επιλογές του στα επόμενα ματς ότι δε θ' αδικήσει τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, γιατί αν μπει σε αυτή τη διαδικασία, πρώτα απ' όλα θα αδικήσει και θα ζημιώσει την ομάδα του.

Επειδή όμως υπάρχει κι ένα ακόμα “θεματάκι” που δεν αφορά τον Μπέντο αλλά τον Σιόβα, ας σκεφτεί (καλά) ο διεθνής αμυντικός τι λάθος έκανε το καλοκαίρι και ποια συμβουλή δεν ακολούθησε. Αν καταλάβει, τότε θ' αποφύγει άλλες “κακοτοπιές”. Αν όχι, θα επαναλάβει τα λάθη που τον έφεραν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ένα βήμα εκτός Ολυμπιακού.

Είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, πως με την εικόνα που έχουν οι άλλοι κεντρικοί αμυντικοί των “ερυθρόλευκων” είναι (πολύ) άδικο να παρακολουθεί ο Σιόβας τα παιχνίδια από την κερκίδα. Μάλιστα στην παρούσα φάση το “δίδυμο” που ενδεχομένως να εμφάνιζε μια πολύ καλύτερη εικόνα είναι Μποτία – Σιόβας.

Απομένει να δούμε, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αν ο Πάουλο Μπέντο θ' αναθεωρήσει τη γνώμη που έχει για τον Σιόβα. Πάντως μια “ψυχή” στου Ρέντη έλεγε πως και το Σάββατο βασικός θα είναι ο Ντα Κόστα, έχοντας δίπλα του τον Μποτία. Για να δούμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x