Stoiximan Super League

Έχουν το κεφάλι τους... ήσυχο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τη δικαίωση που αισθάνονται στον Ολυμπιακό με την επιλογή του 38χρονου Μάρκο Σίλβα σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στους «αντιπάλους».

Όταν το περασμένο καλοκαίρι έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να συμφωνήσει με τον 38χρονο Μάρκο Σίλβα, πολλοί μίλησαν για ρίσκο λόγω του νεαρού της ηλικίας του Πορτογάλου προπονητή.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Μπορεί και να ήταν ρίσκο που απέδωσε «καρπούς». Γιατί η δικαίωση είναι δεδομένη, δεν αμφισβητείται. Αυτό όμως που μπορεί να πει κάποιος σχετικά με την επιλογή του Σίλβα αλλά και με τα όσα συνέβησαν στους πάγκους των άλλων μεγάλων του ποδοσφαίρου μας, είναι ότι στον Ολυμπιακό έχουν το κεφάλι τους...ήσυχο με τον Πορτογάλο. Γι΄ αυτό άλλωστε και όταν η Πόρτο πλησίασε τον ατζέντη του 39χρονου τεχνικού, οι ιθύνοντες των Πειραιωτών ξεκαθάρισαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει ο Σίλβα απ' το λιμάνι.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον 38χρονο Πορτογάλο στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού, με τον 42χρονο Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τον 39χρονο Τραϊανό Δέλλα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος» του Βορρά επέλεξε και αυτός (με τη βούλα του Άρνεσεν) να πάει στη λύση ενός νεαρού σε ηλικία τεχνικού, με τον 37χρονο Ιγκόρ Τούντορ ν' αναλαμβάνει τα «ηνία» της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως και οι τέσσερις ομάδες ξεκίνησαν τη φετινή «κούρσα» με νέους σε ηλικία προπονητές (κάτι που επέλεξαν κι άλλες ομάδες της σούπερ λίγκα όπως ο Ατρόμητος με τον Μιχάλη Γρηγορίου και η Καλλονή με τον Θαλλή Θεοδωρίδη) ευελπιστώντας στο καλύτερο δυνατό.

Μετά λοιπόν από είκοσι ματς στο πρωτάθλημα και τα όσα έγιναν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπάρχει το ρητορικό ερώτημα. Είναι εύστοχος ο χαρακτηρισμός «λαχείο» για τον Μάρκο Σίλβα; Παρατηρώντας λοιπόν τι ακριβώς συνέβη από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι σήμερα τα γεγονότα είναι αυτά.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη λύση της συνεργασίας του με τον Γιάννη Αναστασίου, πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να δείξει στον Τραϊανό Δέλλα την πόρτα της εξόδου μετά τη βαριά ήττα των “κιτρινόμαυρων” από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» με 4-0.

Στον ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ είναι (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) με το ένα...πόδι εκτός Τούμπας και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως απλά απομένει μια “τζίφρα” για να βγει το...διαζύγιο. Μια “τζίφρα” και μια...ανακοίνωση.

Σε μια περίοδο λοιπόν που οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού είχαν ν' ασχοληθούν πρώτα απ' όλα με το θέμα προπονητή, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πολυτέλεια να μιλούν για δικαίωση με την επιλογή που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι. Και ήταν μια απόφαση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη καθώς στον Ολυμπιακό το «έψαξαν» πολύ το θέμα πριν μπουν οι υπογραφές στα συμβόλαια με τον πρώην κόουτς της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x