Κύπελλο Ελλάδας

Φαβάρο και… τάβλα ο ΠΑΣ!

Πουλάει «τρέλα» και στο Κύπελλο ο Λεβαδειακός! Με γκολ του Φαβάρο, λίγα λεπτά πριν τη λήξη, οι Βοιωτοί ξέραναν τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού!

Αδιάβροχος Λεβαδειακός!

Υπό καταρρακτώδη βροχή στη Βοιωτία, οι «πράσινοι» είδαν τον Φαβάρο Αμαράλ να… ντύνεται Άγιος Βασίλης στο 89' και επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς στους «Ζωσιμάδες».

Από δοκάρι (στη συμβολή), σε απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μητρόπουλου, από 40 μέτρα(!), πήρε το «ριμπάουντ» ο Βραζιλιάνος αμυντικός, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του, που εντυπωσιάζει και στον δεύτερο τη τάξει θεσμό στην Ελλάδα.

Οι Ηπειρώτες, πάντως, ήταν ανώτεροι, συνολικά, δημιουργώντας περισσότερους κινδύνους για την εστία του Σωτηρίου -στην επιστροφή του, μετά από καιρό, στην ομάδα. Αυτός, εξάλλου, ήταν ο κύριος λόγος, που ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να σκοράρει στη Λιβαδειά, καθώς, στο 17', απέκρουσε επικίνδυνο πλασέ του Λίλα και τετ-α-τετ του Γιάκου, ενώ, στο 21', είπε ακόμη δύο «όχι» σε Γιάκο και Λίλα.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μία φορά στο πρώτο 45λεπτο, με τον Γιακουμάκη, στο 13', να χάνει τετ-α-τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο. Στο 61', ο Γιάκος έχασε άλλη μία ευκαιρία να πετύχει το πολυπόθητο γκολ του «Άγιαξ της Ηπείρου», επιχειρώντας να «σκάψει» την μπάλα πάνω από τον Σωτηρίου, που ήταν και πάλι εκεί, ενώ, στο 68', ο Γιακουμάκης είχε ένα καλό σουτ, άουτ. Τελικά, το γκολ ήρθε από τον έναν αμυντικό, στο 89'! Μετά το απίστευτο σουτ του Μητρόπουλου, από 40 μέτρα, στη συμβολή του Γιαννίκογλου, η μπάλα στρώθηκε στον Φαβάρο, ο οποίος πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ζαραδούκας (67' Νίκας), Αντιλέχου, Μεντί, Φαβάρο, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (39' Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (65' Ομπιόρα), Καθάριος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Μανθάτης (73' Χαλκιαδάκης), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (81' Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπέριος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπετρά, Τζημόπουλος, Γιάκος.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x