Η αποχώρηση του Φραντσέσκο Τότι από τη Ρόμα και οι σχετικές δηλώσεις του δεν «ήχησαν» καλά στα αυτιά των διοικούντων τους «τζιαλορόσι». Έτσι, οι Ρωμαίοι εξέδωσαν ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας και απάντησαν στον 43χρονο πρώην «κάπτεν» τους, τονίζοντας πως του προτάθηκε νέος ρόλος στο σύλλογο και ξεκαθάρισαν πως δε θα αποχωρήσουν από τη διοίκηση στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το club νιώθει απογοήτευση που ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει και όχι να δεχτεί το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Του προσφέραμε αυτό το πόστο μετά την αποχώρηση του Μόντσι και περιμέναμε την απάντησή του. Θεωρούσαμε ότι ο ρόλος που του προτάθηκε είναι από τους σημαντικότερους και απαιτεί αφοσίωση. Αν και καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο θα του ήταν να αφήσει τη Ρόμα ύστερα από τριάντα χρόνια, θεωρούμε ότι η οπτική του για τα γεγονότα στην ομάδα είναι φαντασιόπληκτη και απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Όσον αφορά τη δήλωσή του για το ότι μπορεί να επιστρέψει υπό νέα ιδιοκτησία, η διοίκηση κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να πουλήσει το club τώρα ή στο μέλλον. Του ευχόμαστε καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσει να κάνει από εδώ και πέρα».