Stoiximan Super League

«Φάκελος» στόπερ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει ως μεταγραφική προτεραιότητα την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, με τον Μπέσνικ Χάσι να συζητά με τον Αρμάντο Ουσίγιος τις περιπτώσεις αρκετών στόπερ που έχουν προταθεί.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός έχει ως μεταγραφική προτεραιότητα την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, με τον Αλβανό τεχνικό των “ερυθρόλευκων”, Μπέσνικ Χάσι να συζητά με τον Αρμάντο Ουσίγιος τις περιπτώσεις αρκετών στόπερ που έχουν προταθεί στην ομάδα του Πειραιά.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι μια απ' αυτές τις περιπτώσεις αφορά τον Γκονζάλο Ροντρίγκες, παίκτη με τον οποίο ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός πριν τη συμφωνία με τον νέο προπονητή και τον νέο αθλητικό διευθυντή.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα δεδομένα με τους παίκτες που εξετάζει (με μεγαλύτερο ενδιαφέρον η πειραϊκή ομάδα) για την ενίσχυση του κέντρου άμυνας. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στόχος είναι η απόκτηση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και θα μπορεί ν' ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις.

1.ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Ο πρώην στόπερ της Φιορεντίνα ήταν η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για το κέντρο άμυνας και στο μεγάλο λιμάνι έδειξαν (με την πρόταση που έκαναν στον Αργεντινό) πόσο πολύ επιθυμούν την απόκτηση του. Οι “ερυθρόλευκοι” πρόσφεραν πάνω από ένα εκ. ευρώ το χρόνο στον Ροντρίγκες για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο μάνατζερ άλλωστε του παίκτη έχει μιλήσει σε πολλά μέσα για την καλή πρόταση που έχουν κάνει οι πρωταθλητές στον πελάτη του.

inner

Αυτή τη στιγμή πάντως τα “μηνύματα” από την πλευρά του Ροντρίγκες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικά για τον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός δείχνει να σκέφτεται πολύ “ζεστά” το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του, με τη Ράσινγκ να έχει εκφράσει κι επίσημα το ενδιαφέρον της. Ο Ροντρίγκες δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την απόφαση του αλλά κάθε μέρα που περνά απομακρύνει το ενδεχόμενο απόκτησης του απ΄ τον Ολυμπιακό.

2.ΜΙΓΚΕΛ ΜΠΡΙΤΟΣ

Ένας πολύ έμπειρος κεντρικός αμυντικός και μάλιστα σε ηλικία 31 ετών. Ο Ουρουγουανός στόπερ της Γουότφορντ έχει να παρουσιάσει πολύ καλή καριέρα στο ιταλικό πρωτάθλημα (έχοντας φορέσει μεταξύ άλλων και τη φανέλα της Νάπολι) ενώ πήγε πολύ καλά και στην πρέμιερ λιγκ με την ομάδα του Λονδίνου. Είναι παίκτης που έχει απασχολήσει και προηγούμενα καλοκαίρια τους “ερυθρόλευκους” ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Μάρκο Σίλβα είναι πλέον ο νέος προπονητής της Γουότφορντ.

inner

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένας πολύ καλός δίαυλος επικοινωνίας σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάνει το αποφασιστικό “βήμα” για την απόκτηση του Ουρουγουανού. Ο Μπρίτος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη Γουότφορντ και σύμφωνα με πληροφορίες απ' την Αγγλία, οι απαιτήσεις των Λονδρέζων για την παραχώρηση του λατινοαμερικάνου στόπερ είναι 3 εκ. ευρώ. Το σημαντικό στην περίπτωση του Μπρίτος είναι πως πρόκειται για αριστερό στόπερ που μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ.

3.ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΑΡΙΣΟ

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Σεβίλλης είναι έτοιμος ν' αποχωρήσει απ' την ομάδα της Ανδαλουσίας και ο Ουσίγιος (που ξέρει καλά τον παίκτη από το ισπανικό πρωτάθλημα) θεωρεί ότι πρόκειται για εξαιρετική επιλογή.

inner

Ωστόσο ένα σημαντικό “εμπόδιο” είναι ότι αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, μεταξύ των οποίων είναι και η Βαλένθια. Ο 28χρονος στόπερ δε δείχνει να βιάζεται για την επιλογή της επόμενης ομάδας του κι αυτό σίγουρα είναι κα΄τι που δε βολεύει τον Ολυμπιακό.

4.ΛΙΣΑΝΤΡΟ ΛΟΠΕΣ

Ο Αργεντινός άσος της Μπενφίκα απασχολεί και φέτος τον Ολυμπιακό, όπως και τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Λουζιτανοί είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον παίκτη και με τη μορφή δανεισμού και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους “αετούς”της Λισσαβώνας.

inner

Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός είναι σ' αναζήτηση ομάδας για τη συνέχεια της καριέρας του κι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κάνει το ταξίδι στη χώρα μας. Η ετήσια αμοιβή του Λόπες στην πορτογαλική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ένα εκ. ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει ο Ολυμπιακός.

5.ΑΝΤΕΡΛΑΝ ΣΑΝΤΟΣ

Το όνομα του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού της Βαλένθια, είναι και φέτος σε περίοπτη θέσης της μεταγραφολογίας. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν ξεχνά τον Σάντος, για την απόκτηση του οποίου προσπάθησε και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, με τις πληροφορίες πάντως ν' αναφέρουν ότι αυτή τη φορά η περίπτωση του δεν παρουσιάζει τις δυσκολίες προηγούμενων ετών.

inner

Ο Σάντος θέλει να ψάξει μια νέα ευκαιρία στην καριέρα του, η Βαλένθια απ' την άλλη πλευρά δεν “καίγεται” να τον κρατήσει κι αυτό σημαίνει πως ο λατινοαμερικάνος αμυντικός ετοιμάζει “βαλίτσες”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x