Πορτογαλία

Απέδρασε η Μπενφίκα από την έδρα της Φαμαλικάο

Η Μπενφίκα πήρε μία δύσκολη νίκη με 1-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Φαμαλικάο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δυσκολεύτηκε, ίδρωσε άλλα η Μπενφίκα επικράτησε στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Φαμαλικάο με 1-0 με… χρυσό σκόρερ τον Ράφα Σίλβα στο ’63. Έτσι, θα παραμείνει στη κορυφή του πρωταθλήματος με 18 βαθμούς. Η Μπράγκα είναι στην δεύτερη θέση με 13 βαθμούς, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο.

Σε ένα ιδιαίτερα κλειστό παιχνίδι εξ αρχής, η Φαμαλικάο επέλεξε να αμυνθεί και να αφήσει τη κατοχή στην Μπενφίκα. Στο πρώτο μέρος οι «αετοί» δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά είτε ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε… απάντηση είτε το σουτ ήταν εκτός εστίας.

Το αμυντικό πλάνο της γηπεδούχου φαινόταν πως απέδιδε καρπούς, ακόμα και αν στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα είχε 71% την μπάλα στα πόδια της. Τον γόρδιο δεσμό έκοψε ο Ράφα Σίλβα στο ’63 από ασίστ του Άλεξ Γκριμάλντο, βάζοντας την ομάδα του μπροστά.

Από εκεί και πέρα, η Φαμαλικάο προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει το τελικό 1-0 υπέρ της Μπενφίκα.


Σάββατο (10/9)

Φαμαλικάο – Μπενφίκα 0-1
(Ράφα Σίλβα ’63)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Πορτιμονένσε (20:00)
Πόρτο - Τσάβες (22:30)

Κυριακή (11/9)

Πάκος Φερέιρα – Κάζα Πία (17:30)
Μαρίτιμο – Βισέντε (20:00)
Αρούκα – Μποαβίστα (20:00)
Ρίο Άβε – Σπόρτινγκ Μπράγα (22:30)
Βιζέλα - Εστορίλ (22:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x