Γενικά

Φαν Πράαγκ: «Πάνω από το πτώμα μου ξεχωριστή Super League, εγώ άλλαξα γνώμη στον Ρουμενίγκε»

Ο Ολλανδός υποψήφιος για την προεδρία της UEFA μίλησε για τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα μέτρα που θα πάρει εάν εκλεγεί.

Ενόψει της «μάχης» για τον προεδρικό θώκο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (για τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα την Τετάρτη τον Σλοβένο Αλεξάντερ Τσέφεριν), ο Μάρτιν φαν Πράαγκ έκανε... προγραμματικές δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της ολλανδικής ομοσπονδίας, αφού αποκάλυψε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αναφέρθηκε στο πως απέτρεψε τη δημιουργία Super League των ισχυρών ευρωπαϊκών κλαμπ.

«Δεν είμαι ένας από τους ανθρώπους πίσω από τη συμφωνία. Εγώ εξασφάλισα ότι δεν θα έχουμε μια Super League, πηγαίνοντας δύο φορές στον κ. Ρουμενίγκε και μεταπείθοντάς τον. Του είπα ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην UEFA και ότι μια Super League θα δημιουργηθεί πάνω από το πτώμα μου», είπε ο φαν Πράαγκ.

Δεν παρέλειψε να αφήσει και υποσχέσεις για τις μικρότερες ομοσπονδίες, οι οποίες θα χάσουν θέσεις και έσοδα με τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ (και από τις οποίες προσδοκά πιθανότατα και ψήφους). «Μπορώ να σας πω ότι αν εκλεγώ θα ξαναρχίσω τις διαπραγματεύσεις, αλλά με τις Λίγκες και τις ομοσπονδίες στο τραπέζι αυτή τη φορά».

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x