Euro 2016

Φερνάντο Σάντος, ο ανίκητος

Οι κακές γλώσσες λένε πως οι ομάδες του δεν νικούν ή το κάνουν με το ζόρι. Η ουσία όμως είναι πως με Φερνάντο Σάντος στον πάγκο χάνεις σπανίως. Το μαρτυρούν οι επιδόσεις του με Πορτογαλία και Ελλάδα.

Κατηγορείται πως οι ομάδες του δεν παρουσιάζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πως είναι κυνικές παίζοντας για το αποτέλεσμα και μόνο αυτό, παρότι έχουν τις προδιαγραφές και την ποιότητα να αποδώσουν πολύ καλύτερα.

Οι πέντε ισοπαλίες με τις οποίες η Πορτογαλία έχει φτάσει στα ημιτελικά του Euro μοιάζουν να δικαιώνουν τους επικριτές του. Όμως επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να μην κερδίζει, αλλά δεν χάνει κιόλας.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2014, που βρίσκεται στον πάγκο της Πορτογαλίας, αυτή δεν έχει χάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επίσημο ματς. Μετρά επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και από μία επικράτηση σε παράταση και πέναλτι έχοντας 17 γκολ υπέρ και 9 κατά. Οι έξι ήττες επί των ημερών του είναι αποκλειστικά σε φιλικά.

Και για να μη βιαστεί κανείς να μιλήσει για σύμπτωση, ανάλογες ήταν και οι επιδόσεις του στον πάγκο της Εθνικής, από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι αυτό του 2014. Στα 49 ματς που κάθισε στον ελληνικό πάγκο, η «γαλανόλευκη» είχε μόλις έξι ήττες (δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα στους «16» του Euro), εκ των οποίων μόλις τέσσερις σε επίσημα ματς: τρεις που δεν στοίχισαν, από Βοσνία (3-1) στα προκριματικά και από Τσεχία (2-1) στα τελικά του Euro 2012, καθώς και από την Κολομβία (3-0) στο Μουντιάλ 2014. Η μοναδική ήττα που «πόνεσε», αλλά ήταν δικαιολογημένη είναι αυτή από τη Γερμανία (4-2) στα προημιτελικά του Euro 2012.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x