Europa League

Φέρτε του τον επόμενο!

Πλώρη για τους ομίλους του Europa League βάζει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Στανόγεβιτς ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς, επικράτησε πολύ άνετα (2-0) της Ολιμπίκ Ντόνετσκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ.

ΠΑΟΚ έτοιμος για Europa League. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς, επικράτησε πολύ άνετα με 2-0 της Ολιμπίκ Ντόνετσκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ -μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Λειτούργησε εξαιρετικά το 4-2-3-1 που παρέταξε τον «δικέφαλο του βορρά» ο Στανόγεβιτς, με τους Μακ, Κάμπος να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Από κοντά και το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, ενώ δεν υστέρησε κάποιος!

Ο Μακ με εξαιρετική κίνηση και ωραίο σουτ συνδύασε το πρώτο του ματς στην επιστροφή του στην Τούμπα με γκολ, ενώ ο Τσίμιροτ με απίθανη σουτάρα από τα 35 μέτρα έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Δεν απείλησε ιδιαίτερα η Ολιμπίκ, που προσπάθησε να παίξει στην κόντρα-επίθεση αλλά η καλοστημένη άμυνα της ομάδας του Στανόγεβιτς την κράτησε μακριά από την εστία του Ρέι.

Έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ



inner

Με μόλις μία αλλαγή και διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του 1-1 με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς στην τετράδα της άμυνας. Κρέσπο και Τσίμιροτ τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μπίσεσβαρ να παίζει ως δεκάρι και να παίρνει την θέση του Σάκχοφ στο αρχικό σχήμα. Κάμπος και Μακ ήταν στα «φτερά», με τον Πρίγιοβιτς να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Το ματς



Κακός ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές, έπαιζαν σχετικά κλειστά και δεν ρίσκαραν καθώς ένα γρήγορο γκολ μπορεί να αποδεικνυόταν καταστροφικό για όποια ομάδα το δεχόταν. Η πρώτη καλή φάση στο ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ στο 18’ όταν ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε από πλάγια να πλασάρει τον Μαχαράτζε, με τον πορτιέρε της Ολιμπίκ να διώχνει. Ένα λεπτό μετά ο Σερβοελβετός φορ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση, μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Κάμπος.

inner

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ολοένα και ανέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπλήρωση 24 λεπτών άνοιξε το σκορ. Ο Μακ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ, μπήκε διαγώνια μέσα στην περιοχή και μετά από διαδοχικές προσποιήσεις έκανε το σουτ και νίκησε τον Μαχαράτζε για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε καλό ρυθμό στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στο 34’. Ωστόσο κανένας συμπαίκτης του Κομούτοφ δεν εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό του γύρισμα στο ύψος του πέναλτι.

inner

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε. Ο Μακ με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τον Μαχαράτζε με τον πορτιέρε της Ολιμπίκ να του λέει «όχι». Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι ούτε κατάφεραν από που τους ήρθε! Ο Τσίμιροτ έγινε κάτοχος της μπάλας περίπου 35 μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε μια… φωτοβολίδα, αφήνοντας άγαλμα τον Μαχαράτζε και έγραψε το 2-0.

inner

Το σκορ είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στον «δικέφαλο του βορρά», ο οποίος στο δεύτερο μέρος έκανε μια συντήρηση δυνάμεων. Οι παίκτες του Στανόγεβιτς έδωσαν την κατοχή στην Ολιμπίκ και με την πίεσή τους από το κέντρο και πίσω προσπαθούσαν να κλέψουν μπάλες και να φύγουν στην κόντρα-επίθεση. Παράλληλα, ήταν αρκετά καλός αμυντικά, με τους Βαρέλα και Κρέσπο να κάνουν εξαιρετικό ματς και τον Ρέι να απειλείται μόνο με μακρινά σουτ.

inner

Ο ρυθμός ήταν κακός στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ήταν χαλαρός αλλά είχε απέναντί του μια ομάδα που δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και αν στις φάσεις που του παρουσιάστηκαν ήταν πιο σοβαροί οι παίκτες του, τότε το σκορ θα είχε μεγαλώσει κατά πολύ. Το 2-0, λοιπόν, παρέμεινε μέχρι το φινάλε με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν στο φινάλε την πρόκριση και να ετοιμάζονται για την κλήρωση της Παρασκευής, η οποία θα τους βρει στο γκρουπ των ισχυρών.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας (72’ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Κάμπος (81’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (68’ Ενρίκε), Μακ, Πρίγιοβιτς.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Ρομάν Σανζάρ): Μαχαράτζε, Λίκιαντσουκ (46’ Μιχούνοφ), Κραβτσένκο, Σαμπάνοφ, Νιεμτσανίνοφ, Μπογκντάνοφ, Τσίμπαλιουκ, Σέστακοφ, Κομούτοφ (60’ Σοντέι), Μόχα, Μπιλένκι (71’ Μικάλοφ).

Διαιτητής: Ιβάιλο Στογιάνοφ (Βουλγαρία)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x