Euro 2016

«Φέσι» στην Ολλανδία! (video)

Καπέλωμα που θα γραφτεί με μαύρα χρώματα στην ιστορία της δέχθηκε η Ολλανδία! Οι «οράνιε» υπέστησαν νέο σοκ (2-3 απ’ την Τσεχία) κι είδαν την Τουρκία (1-0 την Ισλανδία) να πηγαίνει Euro ως καλύτερη 3η

Στην καλύτερη παρηγοριά για την… Εθνική μας μετατράπηκε κι επίσημα η Ολλανδία!

Τερματίζοντας τα προκριματικά με τον ίδιο άθλιο τρόπο που έπαιξαν σε αυτά, οι «οράνιε» ηττήθηκαν 3-2 από την Τσεχία κι έμειναν οριστικά εκτός Euro.

Βέβαια ακόμα κι αν δεν ήταν τόσο απαράδεκτοι και δεν υπέπιπταν στην πέμπτη ήττα τους, δεν θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν τη μοίρα τους, καθώς η Τουρκία δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία που τη βόλευε και λυγίζοντας 1-0 την Ισλανδία, πήρε το εισιτήριο για το Euro ως καλύτερη τρίτη όλων των ομίλων!

Κάτι που κατάφερε μάλιστα με δέκα παίκτες, καθώς ο Τόρε αποβλήθηκε στο 77’, αλλά δεν απέτρεψε τους συμπαίκτες του απ’ το να πετύχουν αυτό που ήθελαν και με γκολ του Ινάν στο 89’ να πανηγυρίσουν έξαλλα στο τέλος.



Μιλώντας, δε, για όνειρα, μόνο εκεί θα μπορούσε η Ολλανδία ν’ ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, που σφραγίστηκε με το σημερινό κάζο. Αυτό που υπέγραψαν τα γκολ των Καντέραμπεκ (24’) και Σούραλ (35’), το ξεχείλωσε το αστείο αυτογκόλ του Φαν Πέρσι (66’) και δεν μπόρεσαν να το αλλάξουν τα τέρματα του Χούντελααρ (70’) και του ίδιου του επιθετικού της Φενέρ στο 83’.



Όσο για το άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, επεφύλαξε κι αυτό μίνι-έκπληξη, καθώς το Καζακστάν πήρε διπλό στη Λετονία (1-0 με γκολ του Κουάτ) και δεν έστειλε μόνο εκείνη στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά και την Τουρκία απευθείας στο Euro.



Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολλανδία-Τσεχία 2-3
(70’ Χούντελααρ, 83’ Φαν Πέρσι - 24’ Καντέραμπεκ, 35’ Σούραλ, 66’ αυτ. Φαν Πέρσι)

Τουρκία-Ισλανδία 1-0
(89' Ινάν)

Λετονία-Καζακστάν 0-1
(65’ Κουάτ)

Η τελική βαθμολογία

Τσεχία 22 (19-14)
Ισλανδία 20 (17-8)
Τουρκία 18 (14-9)
Ολλανδία 13 (17-14)
Καζακστάν 5 (7-18)
Λετονία 5 (6-19)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x