Stoiximan Super League

Αλλαγή... πλεύσης και φουλ επίθεση από Παναθηναϊκό

Λόγω των συνεχόμενων διαιτητικών εγκλημάτων, ο ΠΑΟ αλλάζει τακτική με στόχο την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αποχώρηση από τη «συμμαχία» με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και η δημόσια κατακραυγή των κακώς κειμένων.

Νέα τακτική για να «πολεμήσει» τα συνεχόμενα διαιτητικά «εγκλήματα» σε βάρος του ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός.

Από τη στιγμή που η «σιγή» του προηγούμενου διαστήματος -και παρά τις τεράστιες αλλαγές που υπήρξαν στη διοίκηση της ΕΠΟ και την ΚΕΔ- δεν απέδωσε καρπούς, οι άνθρωποι του τριφυλλιού είναι έτοιμοι να το... πάρουν αλλιώς.

Τι σημαίνει αυτό; Από ‘δω και πέρα οι πράσινοι αναμένεται να «φωτίζουν» τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να βγάζουν στη... σέντρα τον κάθε ακατάλληλο που παίρνει στο λαιμό του την ομάδα (είτε άμεσα, είτε έμμεσα).

Άλλωστε, και παλιότερα, η διοίκηση Αλαφούζου είχε κάνει κάτι ανάλογο, όταν με αυτή την τακτική έδωσε... σκληρό αγώνα κόντρα στο προηγούμενο καθεστώς της ελληνικής ομοσπονδίας για ένα υγιές ποδόσφαιρο, μακριά από τις παθογένειες χρόνων.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα ανεβάσουν πολύ τους τόνους το επόμενο διάστημα και θα δημοσιοποιούν συνεχώς τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτά που ζημιώνουν εκείνους και αυτά που ευνοούν τους ανταγωνιστές τους... Ουσιαστικά αυτό «μεταφράζεται» στο ότι το τριφύλλι θα διαβεί το δικό του... μοναχικό δρόμο και θα αποστασιοποιηθεί από τη «συμμαχία» με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, προκειμένου οι αντιδράσεις του να είναι προς πάσα κατεύθυνση και να μην «κολλάνε» σε ομάδες...

Τις προσεχείς μέρες, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος θα επισκεφτεί τα κέντρα εξουσίας και θα διαμαρτυρηθεί –σε έντονο ύφος- για τα «εγκλήματα» σε βάρος της ομάδας, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στα Πηγάδια με την Ξάνθη. «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» θα είναι το μήνυμα που θα περάσει.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε ξανά το φανταστικό περιοδικό «παράγκα και όραμα» το οποίο έβγαζε στη φόρα το πώς αντιμετωπίζονταν οι πράσινοι από τους διαιτητές σε σχέση με τους άλλους «μεγάλους». Κάτι που εξίσου επιβεβαιώνει την επικείμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη «συμμαχία», αφού, εφόσον προχωρήσει το εν λόγω πλάνο, θα εκτίθενται όλοι ανεξαιρέτως...

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την αλλαγή πλεύσης, ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει στάση ως προς τον «εκλεκτό» του για τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ. Οι πράσινοι στηρίζουν κανονικά την παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου προκειμένου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας να αναλάβει την προεδρία στην ΕΠΟ και να επιφέρει την εξυγίανση.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκάθαρη λύση για το «χοντρό» θέμα της διαιτησίας. Θεωρούν, δηλαδή, πως η ΚΕΔ θα πρέπει να ενταχθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή υπό την αιγίδα της FIFA και να μην είναι «υποχείριο» της ΕΠΟ, κάτι το οποίο, καλώς ή κακώς, δημιουργεί εξαρτήσεις. Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εξίσου αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Όπως και να ‘χει, πάντως, η αλλαγή στην εξωγηπεδική στρατηγική του Παναθηναϊκού, δεν θα επηρεάζει σε τίποτα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχει τονιστεί –και ζητηθεί από τους Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλο- η ομάδα να μην ασχολείται με τον «πόλεμο» εκτός γραμμών και άπαντες να παραμένουν προσηλωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Έλληνα κόουτς μετά το ματς με την Ξάνθη, όπου δεν είπε κουβέντα για τη διαιτησία και... άφησε την ΠΑΕ να τοποθετηθεί με ανακοίνωση (και όχι μόνο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x