Αγγλία

Φεύγει από την Τσέλσι ο πιο «παλιός» της ομάδας… με μηδέν συμμετοχές!

Οκτώ χρόνια, δέκα δανεισμοί! Ο «παλαιότερος» -μετά την αποχώρηση Τέρι- του ρόστερ της Τσέλσι πήρε την απόφαση να πει «αντίο» στους Λονδρέζους, έπειτα από… μηδέν συμμετοχές με τη φανέλα των «μπλε»!

Το… μεγάλο «αντίο» στην Τσέλσι αποφάσισε να πει ο Ματέι Ντέλατς!

Τι;

Ποιος είναι αυτός;

Αυτός, που στα τελευταία… πολλά Football Manager είναι συνέχεια δανεικός στα Βέλγια και στις Ολλανδίες, προκειμένου να του χορηγηθεί -η ριμάδα- η άδεια εργασίας, για να παίξει στην Αγγλία και δη, στους «μπλε».

Μέχρι τότε, «ψαχνόσουν» για τρίτο τερματοφύλακα και αφού, συνήθως, κατέληγες, ή σε κάνα «νεούδι» από την ακαδημία ή σε κάνα… γερόντι -σαν τον Καμπαγιέρο, για παράδειγμα- τού έβαζες πωλητήριο, αφού η ΡΙΜΑΔΑ η… work permit δεν ερχόταν ποτέ!

Όσοι, λοιπόν, «καίγεστε» με το Manager, ξέρετε…

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην πραγματικότητα με τον Ντέλατς. Ο μόλις 25 ετών (σήμερα) Βόσνιος γκολκίπερ «μετακόμισε» το 2010 στην Τσέλσι από την Ίντερ Ζάπρεσιτς. Επτά χρόνια πριν! Το γνωστό θέμα με την άδεια εργασίας, όμως, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές στο Νησί, έμελλε να του στερήσει μια καλή, πιθανότατα, καριέρα.

Αμέσως, δόθηκε δανεικός στη Φίτεσε. Την ολλανδική ομάδα, που, χρόνια τώρα, συνεργάζεται με τους «μπλε», «ψήνοντας» τους πιτσιρικάδες της. Ωστόσο, η άδεια δεν ερχόταν. Και δεν ήρθε ποτέ. Πέρασαν σχεδόν οκτώ χρόνια και άλλοι εννέα(!) δανεισμοί, με τον Ματέι να παίρνει τη μεγάλη απόφαση.

Ο πιο «παλιός», μετά την αποχώρηση του Τζον Τέρι το περασμένο καλοκαίρι, παίκτης στο ρόστερ των Λονδρέζων δήλωσε πως, παρότι ελπίζει ακόμα, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

«Ναι. Σύντομα θα έρθει η ώρα να φύγω από την Τσέλσι. Πολλοί με ρωτούν αν το μετάνιωσα, που ήρθα σε μία τέτοια ομάδα, τόσο νέος, και δεν πήγα σε ένα μικρότερο κλαμπ. Δεν μετανιώνω τίποτα!

Η καριέρα σου πάντα μπορεί να πάει καλύτερα, αλλά είμαι μόλις 25 και έχω περάσει τόσα πολλά. Γνώρισα πολλούς προπονητές, παίκτες και απέκτησα τεράστια εμπειρία. Δεν ήταν πρόβλημα η ποιότητά μου. Η Τσέλσι πίστεψε σε μένα, ανανεώνοντας το συμβόλαιό μου πολλές φορές. Το πρόβλημα ήταν πάντα η άδεια εργασίας», ήταν τα λόγια του Ματέι Ντέλατς.

Του πρώτου «παλιού» στο ποδόσφαιρο, που θα αποχωρήσει από την ομάδα του με… μηδέν συμμετοχές!

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x