Πορτογαλία

Φιέστα με τριάρα

Με τον ιδανικότερο τρόπο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας η Μπενφίκα, σαρώνοντας με 4-1 τη Μαρίτιμο στο «Ντα Λουζ», στο ματς φιέστα της 34ης αγωνιστικής της Superliga.

Η Μπενφίκα νίκησε με 4-1 τη Μαρίτιμο στο «Ντα Λουζ», στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Superliga και έδωσε πανηγυρικό τρόπο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάνοντας και τη σχετική φιέστα, έχοντας γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα πως οι «αετοί» είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους εκτός Ευρώπης.

Οι Λίμα και Ζόνας σκόραραν από δυο φορές για τους Λουζιτανούς, ενώ ισοφάρισε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους ο Μαρέγκα. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίτηκε ο Ανδρέας Σάμαρης.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ζούλιο Θέσαρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Πίτσι (46' Ταλίσκα), Σάμαρης, Ελισέου (61' Σίλβιο), Σάλβιο (75' Μουχτάρ), Γκαϊτάν, Ζόνας, Λίμα


Η Μπελενένσες ήταν η νικήτρια για την έκτη προνομιούχο θέση, επικρατώντας άνετα με 2-0 στην έδρα της καταδικασμένης Ζιλ Βισέντε και εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο την ήττα της Μαρίτιμο και το 3-0 της Νασιονάλ επί της Πάσος Φερέιρα, αποτέλεσμα που στέρησε από αμφότερες το ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία νίκησε στην έδρα της Ρίο Αβε με 1-0 με γκολ του Νάνι.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Μπεκ, Μιγκέλ Λόπες, Τομπίας Φιγκερέδο, Εβερτον, Τζέφερσον Σίλβα, Ροσέλ, Κάρλος Μανέ, Αντρέ Μάρτινς, Ζοάο Μάριο (59 Ιάλισον), Νάνι (61' Τανάκα), Σλιμανί (82' Φρέντι Μοντέρο)


Με εντυπωσιακό τρόπο εξασφάλισε την τέταρτη θέση η Μπράγκα, σαρώνοντας εντός έδρας με 5-0 τη Σετούμπαλ και άφησε στην πέμπτη θέση την Γκιμαράες, παρά τη νίκη της τελευταίας με 4-2 στην έδρα της Ακαντέμικα. Για τους φιναλίστ του Europa League του 2011, σκόραραν οι Σμιντ με αυτογκόλ, δυο φορές ο Εντερ και απο μία φορά οι Τίμπα, Σαλβαδόρ Αγκρα.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Κρίτσιουκ, Μπαϊάνο, Σάντος, Αντρέ Πίντο, Τζαβάν, Λουίζ Κάρλος, Τίμπα, Πάρδο (67' Σαλβαδόρ Αγκρα), Αλαν, Ράφα Σίλβα, Εντερ (74' Γκαμπόα)



Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 22/5
Πόρτο - Πεναφιέλ 2-0 (82' Αμπουμπακάρ, 92' Ντανίλο)

Σάββατο 23/5

Εστορίλ - Μποαβίστα 2-0
(8' Λούκα Μποτανίνι, 90' Ρουμπέν)

Νασιονάλ - Πάσος Φερέιρα 3-0
(14' αυτ. Φάμπιο Καρντόζο, 43' Μάρκο Ματίας, 53' Τιάγκο Ροντρίγκες,)

Αρούκα - Μορεϊρένσε 1-2
(87' Βούλετιτς / 31' και 40' Ζέρσο Φερνάντες)

Ζιλ Βισέντε - Μπελενένσες 0-2
(52' Φάμπιο Νούνες, 84' Τιάγκο Καέιρο)

Ρίο Άβε - Σπόρτινγκ 0-1
(48' Νάνι)

Μπενφίκα - Μαρίτιμο 4-1
(6' και 59' Λίμα, 42' και 83' Ζόνας / 31' αυτ. Ζαρντέλ)

Ακαντέμικα - Γκιμάραες 2-4

Μπράγκα - Σετούμπαλ 5-0


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x