Super League 2

«Φίλος μου ο Μαρινάκης, αλλά τα Χανιά δεν είναι… Ολυμπιακός»

Ο μεγαλομέτοχος και εμπνευστής της συνένωσης του ΑΟ Χανιά με τον Κισσαμικό, Αντώνης Ροκάκης, διαχώρισε τη φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη από το τι συμβαίνει στην ομάδα του.

Το ποδόσφαιρο των Χανίων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με τη συνένωση του ΑΟ Χανιά με τον Κισσαμικό. Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Αντώνης Ροκάκης, μίλησε στο eparxies.gr για αυτή τη νέα προσπάθεια και όσους την αμφισβητούν ακόμη και λόγω της φιλίας του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, γρήγορα και «βίαια» και η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε το χρόνο. Έπρεπε να γίνουν όλα γρήγορα για να προλάβει η ομάδα να αγωνιστεί με την νέα «ταυτότητά» της. Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο αυτό ήταν στο μυαλό μου εδώ και δύο χρόνια! Με την έννοια βέβαια ότι ο ιστορικός ΑΟΧ θα υποβιβαζόταν με αυτόν τον τρόπο. Δεν το περιμέναμε! Υπάρχουν διάφορα «μελανά σημεία» στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα αλλά και τις εξελίξεις. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι ομάδες λιγοστεύουν δίνουν το «στίγμα». Είναι αποφασισμένο να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Στο πλαίσιο της εξυγίανσης θα πρέπει οι ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες να πληρούν τις προϋποθέσεις και να είναι υγιείς διοικητικά, να έχουν φιλάθλους, υποδομές και να υπάρχει προοπτική», τόνισε.

Όσο για το πώς θα πειστούν οι οπαδοί των δύο ομάδων με τη νέα προσπάθεια; «Σα διοίκηση αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Όλοι οι συνεργάτες. Το ζούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να πείσουμε τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει αυτή η ένωση… Πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αυτοί οι οπαδοί βλέποντας τη δουλειά που γίνεται και την υπομονή που υπάρχει θα πειστούν να υποστηρίζουν την ομάδα με μεγάλη θέρμη. Είμαι πεπεισμένος και σίγουρα θέλει χρόνο κάτι τέτοιο. Γιατί είναι δύο αντίθετοι πόλοι που πρέπει να γίνουν «ένα».

Ερωτηθείς για τη φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις φήμες περί βοήθειας από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, απάντησε: «Ο Μαρινάκης είναι φίλος μου. Δεν κρύβομαι και δε μασάω τα λόγια μου. Άλλο όμως το ένα, άλλο το άλλο! Τα Χανιά είναι ο τόπος μου. Τον τιμάω και δεν τον πουλάω. Πέραν αυτού, εγώ, όπως και εσύ, όπως και όλοι έχουμε κάποιους φίλους. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Εμείς είμαστε Χανιά! Από την άλλη η ομάδα έχει πάρει παίκτες και από Ολυμπιακό και από ΑΕΚ και από τον Πανιώνιο και από τον ΟΦΗ και από τον Παναθηναϊκό. Πιο πολλούς φυσικά από τον Ολυμπιακό, αλλά μην ξεχνάς ότι όσο συμφέρει τη δική μας ομάδα να πάρει παίκτες από τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο συμφέρει τον Ολυμπιακό που οι παίκτες του πηγαίνουν σε μια υγιή ομάδα. Σε μια ομάδα με οργανωμένη διοίκηση που μπορεί να συνεννοηθεί. Που θα βοηθήσει τα παιδιά του. Και μην ξεχνάμε ότι και τα Χανιά είναι ένας πολύ καλός προορισμός».

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας είπε: «Ο στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Επίσης, αγωνιστικά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και έξω αγωνιστικά, η πολύ καλή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Δεν κρύβω ότι βρίσκω ένα «χάος»! Θα πρέπει να είναι η ομάδα του Νομού ως ΑΟΧ (που έχει το brand name), από την άλλη σου λέω ότι, όπου λέμε το όνομα του ΑΟΧ βρίσκουμε τοίχο! Βρίσκουμε βρωμιά που πρέπει να την καθαρίσουμε για να προχωρήσουμε. Το έργο μας είναι αφάνταστα δύσκολο και θεωρώ ότι αν αυτή η προσπάθεια μας δεν ήταν δυνατή και αν η ομάδα της διοίκησης δεν ήταν τόσο «συμπαγής» (από τα χρόνια του Κισσαμικού) θεωρώ ότι κάποια άλλη ομάδα θα απογοητευόταν και θα σταματούσε βρίσκοντας όλα αυτά τα εμπόδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x