Αγγλία

Φινάλε με αγωνία

Η τρίτη ομάδα που θα αποχαιρετήσει την Premier League είναι το βασικό ζητούμενο στην 38η και τελευταία αγωνιστική. Ανοιχτή ακόμη η τρίτη θέση και τα εισιτήρια για το Europa League.

Η ομάδα που θα ακολουθήσει τις Μπέρνλι και ΚΠΡ στην Championship αποτελεί το βασικό ερωτηματικό που θα βρει απάντηση στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Χαλ με 34 και Νιούκαστλ με 36 βαθμούς είναι οι δύο ομάδες που μάχονται να κρατηθούν στη μεγάλη κατηγορία. Οι «τίγρεις» πρέπει να νικήσουν τη Μαν. Γιουνάιτεντ καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πέφτουν. Το ίδιο θα γίνει κι αν η Νιούκαστλ επικρατήσει της Γουέστ Χαμ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Αν οι «καρακάξες» έχουν απώλεια, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η σωτηρία τους, καθώς σε περίπτωση ήττας τους και νίκης της Χαλ θα πέσουν, ενώ το ίδιο θα γίνει αν έρθουν ισόπαλες, μιας και στο συνολικό συντελεστή τερμάτων είναι στο -7 από τις «τίγρεις».

Η πρωταθλήτρια Τσέλσι και η δεύτερη Μαν. Σίτι είναι σίγουρα στους ομίλους του Champions League. Εκεί θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα χωρίς προκριματικά και η Άρσεναλ (72β.), αφού ο μόνος τρόπος να χάσει τη θέση από τη Μαν. Γιουνάιτεντ (69β.) είναι να ηττηθεί από τη Γουέστ Μπρομ στο Λονδίνο και ταυτόχρονα οι «κόκκινοι διάβολοι» να επικρατήσουν της Χαλ υπερκαλύπτοντας τη διαφορά των επτά γκολ στο συνολικό συντελεστή τερμάτων.

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις του Europa League, αν η Άρσεναλ κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με την Άστον Βίλα το επόμενο Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ», Λίβερπουλ (62β.), Τότεναμ (61β.) και Σαουθάμπτον (60β.) θα παίξουν στο Europa League. Αν, ωστόσο, οι «χωριάτες» πάρουν το FA Cup, βρεθούν εκείνοι στην Ευρώπη και τότε ο έβδομος της βαθμολογίας που μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες, θα μείνει εκτός Europa League. Η Λίβερπουλ θα πέσει έβδομη μόνο αν χάσει στην έδρα της Στόουκ (στο τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τζέραρντ με τη φανέλα της) και ταυτόχρονα νικήσουν η Σαουθάμπτον στο Μάντσεστερ τη Σίτι και η Τότεναμ την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική (38η)

Κυριακή, 24/5 (17:00)

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα-Μπέρνλι
Τσέλσι-Σάντερλαντ
Κρίσταλ Πάλας-Σουόνσι
Έβερτον-Τότεναμ
Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λέστερ-ΚΠΡ
Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Λίβερπουλ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x